Üniversitemizde Kayıt Heyecanı Başladı

10 Ağustos 2015 1596
Üniversitemizde Kayıt Heyecanı Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı kesin kayıt heyecanı başladı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih eden öğrenciler, Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde oluşturulan kayıt merkezinde kayıtlarını yaptırmaya başladı. Öğrenciler kayıtlarını yaptırarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesinin bir ferdi olma gururunu yaşarken, velileri de çocuklarını bu heyecanlı ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmadı.

Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıkları günler öncesinden tamamlayan başta üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve diğer birimler, öğrencilerin sorunsuz  bir şekilde kayıtlarını yaptırmalarına imkan sağlamış oldu. 

Tercih Edilirliğimiz Her Yıl Artıyor

2015-2016 ÖSYM sonuçlarıyla birlikte üniversitemizi 4392 öğrenci tercih etti. Buna göre üniversitemizi tercih eden öğrenci oranı  %97.18 ile geçen yıllara göre yine artış sağlamış oldu. 

E-Kayıt Sistemi ile Kayıt Yaptırabilirsiniz

Üniversitemize 2015-ÖSYS ile yerleşen adaylar 28 Temmuz - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ bölümüne tıklayarak, açılan sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden üniversitemize kayıtlarını yaptırabilecekler.  

Şahsen Kayıt Yaptıracaklar  

Herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden üniversitemize kayıtlarını yaptıramayan öğrenciler, 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Üniversitemize şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilirler. 

Diğer taraftan  ‘Özel Yetenek Sınavı’ sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile üniversitemiz Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen öğrenciler 03 - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında şahsen üniversitemize başvurarak kayıt yaptırabilecekler.