1. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hoşgörü ve Barış Festivali Spor Etkinlikleri (5-6-7 Ekim 2015)

05 Ekim 2015 1217
1. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hoşgörü ve Barış Festivali Spor Etkinlikleri (5-6-7 Ekim 2015)

Üniversitemiz Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından 2. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hoşgörü ve Barış Festivali düzenlenecektir. Bu Festival kapsamında Üniversitemiz öğrenci, idari ve akademik personelin katılabileceği spor müsabakaları yapılacaktır.

Spor müsabakaları Üniversitemiz spor merkezinde ve futbol sahasında yapılacaktır. Aşağıda yapılacak olan müsabakalar yer almaktadır.

Hoşgörü için Pedalla

Kampüs içerisinde bisiklet sürme etkinliği ve yarışması. Bu yarışmaya öğrencilerimiz bireysel olarak başvuru yapıp katılacaktır. Yarışma Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi ana giriş kapısından başlayıp, üniversite içerisinde 1 veya 2 tur atıldıktan sonra tamamlanacaktır.

Gençlik için Tırman

Üniversitmezin spor merkezinde yer alan tırmanma duvarlarında yapılacaktır. Gerekli malzeme Üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. Bu yarışmaya öğrencilerimiz yine bireysel olarak başvuru yapıp katılacaktır.

Basketbol Turnuvası

Bu turnuvada öğrencilerin aynı fakülte veya bölümde olma şartı aranmayacaktır. Dolayısıyla farklı fakültelerden farklı öğrenciler bir araya gelebilecektir. Müsabakalar 2x10 dakikalık sürelerde oynanacaktır.

Minyatür Futbol Turnuvası

Basketbol turnuvasında olduğu gibi, bu turnuvada da öğrencilerin aynı fakülte veya bölümde olma şartı aranmayacaktır. Müsabakalar büyük futbol sahasında yapılacaktır.

Voleybol Turnuvası

2 set alanın kazandığı ve toplamda 15 sayı üzerinden oynanacak şekilde planlanmaktadır.

Not: Müsabakalarda yer almak isteyen takımlar isimlerini spor merkezinde Gökhan Aktaş’a yazdırmalıdırlar.  Kayıtlar 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 17:30’a kadar yapılacaktır. Bütün Müsabakalar 5 – 6 – 7 Ekim tarihlerinde yapılacaktır. Müsabaka programları 3 Ekim Cumartesi günü ilan edilecektir.