Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Kapsamında Yeni Anlaşmalar İmzaladı

20 Ocak 2016 1322
Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Kapsamında Yeni Anlaşmalar İmzaladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi uluslararası platformda büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam ediyor. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılan görüşmeler neticesinde Mevlana Değişim Programı kapsamında 3 yeni anlaşma imzalandı. 

Ukrayna’da bulunan ve kuruluşu 1834’lere dayanan Taras Shevnhenko National University of Kyiv, İran’da bulunan 1989 yılında kurulmuş olan ve teknoloji alanında İran’ın en gözde üniversitelerinden olan Sahand University of Technology ve Azerbaycan’da bulunan, kuruluşu 1919’lara dayanan Bakü Devlet Üniversitesi ile anlaşmalar imzalanmıştır.

İmzalanan anlaşmalar çerçevesinde 2016-2017 akademik yılından itibaren Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci ve personel hareketlilikleri gerçekleştirilecektir.

Taras Shevnhenko National Üniversitesi ile Türkoloji alanında, İran’da bulunan Sahand Teknoloji Üniversitesi ile eşleşen Mühendislik alanlarında ve Bakü Devlet Üniversitesi ile Türkoloji, İlahiyat, Matematik, Tarih , Uluslararası İlişkiler alanlarında anlaşmalar imzalanmıştır.

Üniversitelere ait web sayfaları aşağıda yer almaktadır.

http://www.univ.kiev.ua/en/

http://www.sut.ac.ir/en/showpage.aspx?id=6

http://bsu.edu.az/en/