Üniversitemizde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Mevzuat’ Konusunda Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

26 Ocak 2016 2717
Üniversitemizde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Mevzuat’ Konusunda Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde, Nevşehir İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Mevzuat’ konusunda eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu kararları doğrultusunda Üniversitemiz Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya,  Nevşehir Valiliği Eşitlik Birimi Temsilcisi Zeynep Taygurt  ile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller katıldı.

Eğitim ve bilgilendirme toplantısında Üniversitemiz NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda sunumda bulundu. Kahraman; kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve eşitsizliğin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olduğuna vurgu yaptı.  Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmanın yollarına değinen Yrd. Doç. Dr. Kahraman “Başta ailede olmak üzere, sokakta, okullarda, iş yerlerinde ve medyada eşitlikçi ilkelerin yerleşmesi ve benimsenmesi büyük önem taşımaktadır. Ve bizlerin yaptığı bu toplantıların buna katkı sağlaması en temel amacımızdır. Toplumun, ailenin, bireylerin iyi koşullar altında yaşaması, eşitsizliğin, ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalkması için toplumda çok önemli görevi olan siz kamu kurumu görevlileriyle birlikte ancak bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Birlikte mücadele etmeli ve daha iyi bir dünya kurmalıyız. Bu mücadele tek başına kazanılabilecek bir mücadele değil. Ancak birlikte güçlenebiliriz” diye konuştu.

Av. Sema Yurtbilir Yavuz ise, ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun’ doğrultusunda aile içi şiddet, erken evlilikler ve mevzuat konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bilgilendirme toplantısı yarın da Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde devam edecek.