667 Sayılı KHK kapsamında Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimizin kayıt işlemleri

28 Eylül 2016 1239
667 Sayılı KHK kapsamında Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimizin kayıt işlemleri

667 Sayılı KHK kapsamında Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine hoş geldiniz.

Kayıtlar 26 - 28 Eylül tarihleri arasında şahsen ve e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Kaydını yaptıktan sonra özel öğrenci olarak başka bir üniversitede okumak isteyen öğrenciler 26 - 29 Eylül tarihleri arasında

  • Ankara ilindeki programlar için Yıldırım Beyazıt Üniversitesine,
  • İstanbul ilindeki programlar için İstanbul Üniversitesine,
  • İzmir ilindeki programlar için İzmir Katip Çelebi Üniversitesine,
  • Diğer iller için ise okumak istedikleri yükseköğretim kurumunun kendisine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan diğer yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleştiği programa kayıt yaptıran öğrenciler, e-kayıt yaptıramayacaktır. Bu öğrenciler halen kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek, yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabileceklerdir


Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt esnasında aşağıdaki belgeleri getirmeleri gerekmektedir:

  • 1 Adet vesikalık fotoğraf,
  • Öğrenci Belgesi,
  • Not durum belgesi (transkript),
  • Bursluluk durumunu gösterir belge (kayıt tarihlerinden itibaren 1 ay içerisinde getirilebilir).


Kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders kayıtları, özel öğrenci olarak başka bir üniversiteye başvurmamaları halinde ders muafiyet işlemlerinin ardından, 26 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında danışmanları vasıtası ile yapılacaktır.

Öğrenim ücretleri güz ve bahar dönemlerinde 3'er eşit taksit olarak toplam 6 taksitte ödenecektir. Kayıt esnasında ücret alınmayacaktır.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına kayıtlı olan ve tüm derslerini alarak mezun aşamasına gelmiş ancak başarısızlık nedeniyle mezun olamayan öğrencilerin tekrar derse devam zorunlulukları bulunmadığı da dikkate alınarak bu öğrenciler başarısız olduğu derslere ilişkin sınavlara koordinatör üniversitesinde girerek, mezuniyeti hak etmesi durumunda koordinatör üniversitesi tarafından diploma düzenlenecektir. Mezun duruma gelmiş staj, ek sınav, not yükseltme vb. bu durumdaki öğrenciler diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmiş olsa hatta kayıtlarını yaptırmış olsalar dahi bu işlem iptal edilerek tekrar koordinatör üniversitelerine iade edilecektir.

Halihazırda, başka bir denk programda kayıtlı olan öğrenciler, kayda gelmeden önce diğer programdan kayıtlarını silmelidirler.

YÖK'ün yayınladığı 667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilere İlişkin Açıklamayı okumak için tıklayınız.