Üniversitemiz Personeli İftar Yemeğinde Buluştu

16 Haziran 2017 3330
Üniversitemiz Personeli İftar Yemeğinde Buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hoşgörü ve paylaşmanın anlam kazandığı Ramazan ayı dolayısı ile birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla ‘İftar Yemeği’ düzenlendi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisinde Rektörlüğümüz tarafından verilen iftar yemeğine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK ve Prof. Dr. Fatma KARİPCİN, üniversitemiz fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerinde görevli akademik, idari ve sözleşmeli personel ile aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftarda bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK, “ Bugün on bir ayın sultanı, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerifin huzur ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Sevgi bağlarının güçlendiği; kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığı bu müstesna ay, susuz ve aç kalmanın ötesinde ruhun arınmasına vesile olan bir zaman dilimidir. Birliktelik ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, insani ve ahlaki erdemlerin toplumsal hayata daha güçlü bir şekilde yansıdığı Ramazan, gönülleri birbirine yaklaştıran manevi bir iklimdir. Bu vesileyle aynı kubbe altında siz değerli mesai arkadaşlarımla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki bu duygular ülkemizde ve dünyada muhkem bir iklim haline gelsin. Bu güzel gecenin özellikle gönül coğrafyamıza birlik, beraberlik ve barış getirmesini temenni ediyor; başta üniversitemiz ailesi olmak üzere şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur ve saadet getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcımız ÇİÇEK’in konuşmalarının ardından katılımcılar üniversitemiz İlahiyat  Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ nezaretinde hep birlikte dua etti.