Rektör Bağlı Bilimsel İşbirliği Kapsamında ABD’deki Çeşitli Üniversitelerle Görüşmeye Devam Ediyor

15 Ağustos 2017 3015
Rektör Bağlı Bilimsel İşbirliği Kapsamında ABD’deki Çeşitli Üniversitelerle Görüşmeye Devam Ediyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve beraberindeki heyet,  bilimsel işbirliği kapsamında ABD’deki çeşitli üniversitelerle görüşmeye devam ediyor.  

Programın ikinci gününde de Başkonsolosluk Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici’nin refakat ettiği ziyaretlerde, Roosvelt Üniversitesi ve Northern Illinois Üniversitesi yetkilileriyle görüşüldü. Roosvelt Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Dawn M. Hougland ile üniversitelerimiz arası eğitim öğretim konularında bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Heyetimiz daha sonra North Illinois Üniversitesi’ne geçerek burada Başkan Vekili Paul R. Prabhaker, Küresel Programlar Müdürü Anthony Preston ve MBA Programı sorumlusu ve Dekan Yardımcısı Ann E. Carell ile bir araya geldi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin de tanıtıldığı toplantıda, ortak işbirliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı gün içinde görüşülen her iki Üniversite yetkililerine Nevşehir’i tanıtan hediyeler takdim etti.