Üniversitemiz Bayan Öğrencileri ‘Kadına Şiddete’ Sahada ‘Dur’ Dedi

02 Aralık 2017 3181
Üniversitemiz Bayan Öğrencileri ‘Kadına Şiddete’ Sahada ‘Dur’ Dedi

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürlüğü, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ etkinlikleri kapsamında  futbol maçı düzenlendi. 

NÜKÇAM Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ‘Kadına Şiddete Dur!’ demek amacıyla  Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü bayan öğrencilerinden oluşan kadın futbol takımı maç yaptı. Üniversitemiz Spor Merkezinde düzenlenen müsabakayı tribünlerden izleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Tolga Karaca, Basın Mensupları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve katılımcılar kendilerini bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayarak destek verdiler.

Tribünler bulunan erkek ve bayan öğrenciler ayrıca  üzerlerinde; ‘Kadına Yönelik Şiddete Dur Demek İçin Buradayız’, ‘Eviniz Bir Ring, Eşiniz Bir rakip Değil Kadına Şiddete Hayır’, ‘Bayan Değil Kadın’, ‘Her Sessiz Kalınan Şiddet Bir Gün Sizi Bulur’, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek’, ‘İşte, Evde Her Yerde Eşitiz, Beraberiz’, ‘Tacı da Biliriz Ofsayttı da, Maçı da Oynarız’ ve benzeri pankartlar açarak kadına uygulanan şiddete ‘Dur’ deyip,  kadın ve erkek eşitliğine dikkat çektiler.  

Kadına Şiddete ‘Dur’ Demek İçin Sahadayız

Üniversitemiz NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, dünyada ve ülkemizde erkek egemenli bir spor dalı olan futbol ile kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sahada olduklarını söyledi. Kahraman “’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerimiz kapsamında öldürülen ve şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınlarımızın sesini daha iyi duyurabilmek, onların sessiz çığlıkları olarak şiddete dur demek için bugün buradayız. Dünyada ve ülkemizde erkek egemenli bir spor dalı olan futbol ile kadına şiddete dikkat çekmek için Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan amatör kadın futbol takımı kurduk. Anlamlı böyle bir günde şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ ve ‘Dur’ diyoruz” diye konuştu.