NEVÜ'den ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Etkinliği

03 Aralık 2018 3756
NEVÜ'den ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Etkinliği

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa program düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahimpaşa Salonunda düzenlenen programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları ve temsilcileri, engelliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaya yaptı. Kaya “Üniversitemizde 2018 yılında engellilik alanında son derece güzel gelişmeler yaşandı. İlk olarak Eğitim Fakültemizde özel eğitim öğretmenliği programı öğrenci alımına başlandı. Ülkemizde sadece her 10 üniversitenin 1’inde bulunan özel eğitim bölümü üniversitemizde açılmış oldu. Özel eğitim bölümümüzle birlikte yine şehrimize hizmet verecek olan diğer kuruluş ‘Özel Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi’ geçtiğimiz gülerde resmi gazetede yayınlandı ve ilgili merkezimiz üniversitemiz bünyesinde açılmış oldu.

Ayrıca benden önce Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörlüğünü yürüten Doç. Dr. Zeliha Leblebici hocamızın büyük gayretleri ile üniversitemiz ‘Yön Engelsiz Sanat Derneği’ tarafından ‘Yılın Engelsiz Üniversitesi Ödülü’ne layık görülmüştür” dedi. 

Açılışta konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener ise “Engellilik konusu, ülkemizde yalnızca engelli bireylerin ve ailelerinin değil toplumun tüm kesimini yakından ilgilendiren önemli bir husustur. Çağdaş dünyanın gereği olarak, engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerin destelenmesi, ayrıca engellerimizin üreten bireyler olmaları, yaşam koşullarının iyileştirilmesi en önemli hedeflerimiz olup, bu yönde önemli çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Fizyoterapist Nazmiye Uzlaşır, özel gereksinimleri olan bireylere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen hizmetlere dair katılımcılara bilgi verdi. 

Engelli bireylerin kendi imkanlarıyla ortaya koydukları başarılarını da anlatan kısa film gösterimi ile devam etkinlikte,  Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıkmış ‘Türkiye’de Özel Eğitim Hizmetleri’ ilişkin sunumda bulundu. 

Program sonunda NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek tarafından Doç. Dr. Ahmet Yıkmış’a,  Fizyoterapist Nazmiye Uzlaşır’a da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener tarafından plaket takdim edildi.

Program, NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye alanında özel gereksinimli bireyler el sanatları sergisinin gezilmesi ve özel gereksinimli bireylerle birlikte hemsball oynanması ile sona erdi.