NEVÜ’de Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Uygulamalı Proje Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

10 Ocak 2019 2734
NEVÜ’de Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Uygulamalı Proje Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ve Kapadokya Teknopark işbirliği ile NEVÜ’de sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak uygulamalı proje tanıtım ve farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Kapadokya Teknopark Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram tarafından öğrencilerde proje kültürünün oluşturularak sürdürülebilirliğinin sağlanması ve proje yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, ulusal ve uluslararası proje destek programları, uluslararası network ağları, proje fonlarının kapsamı, değerlendirme kriterleri ile başvuru süreci anlatıldı. Bu bağlamda proje yazma ve yönetimi süreçlerine dair etik hususlara, risk faktörlerine ve olası çözüm önerilerine değinildi. Ayrıca belli disiplin alanlarında ulusal ve uluslararası kapsamlı örnek projeler incelenerek proje önerisi yazma sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapıldı.

Eğitimin ikinci oturumunda ise, NEVÜ lisansüstü öğrencileri tarafından gruplar halinde, destek programların içeriği ile uyumlu proje önerilerini yazmaları ve taslak projelerini sunmaları istendi. Eğitim kapsamında hazırlanan projeler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan ve Arş. Gör. Kadriye Bayram’ın mentörlüğünde, “içerik ve aktarım, yapılabilirlik, yaygın etki ve inovatif unsurlar” bakımından beyin fırtınası gerçekleştirilerek öğrenciler tarafından değerlendirildi. Bu kapsamda öğrenciler, proje önerisi yazma ve sunma, proje kapsamına uygun mevcut fon desteği bulma ve ölçütler bazında bir projeyi değerlendirme süreçlerini birebir deneyimleme fırsatı buldu.

Uygulamalı eğitimin sonunda, Prof. Dr. Ali Meydan’ın proje tecrübelerini paylaşması, öğrenci sorularını cevaplandırması ve 2023 vizyonu kapsamında yapılabilecek projelere dair görüşlerini sunması ile sürece değerli katkılarda bulundu.