İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıldönümü ve Milli Şair Ersoy’u Anma Günü Düzenlendi

12 Mart 2019 3055
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıldönümü ve Milli Şair Ersoy’u Anma Günü Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 98. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Nevşehir’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi tarafından Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa: Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’ Konulu Sergi

Günün anlamına binaen Nevşehir Lisesi tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında programın gerçekleştirileceği Kapadokya Kültür Merkezi fuaye alanında ‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’ konulu fotoğraf ve resim sergisi açıldı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, protokol üyeleri ve katılımcılar sergiyi gezerek bilgi aldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından program, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başladı.

Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un seçkin şiirlerini oratoryo halinde seslendirdiği program, ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma ve Akif Şiirlerini Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.