YKS Sonuçlarına Göre NEVÜ’yü 4583 Öğrenci Tercih Etti

06 Ağustos 2019 5130
YKS Sonuçlarına Göre NEVÜ’yü 4583 Öğrenci Tercih Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), hızla gelişen, başarılı ve tercih edilir bir üniversite olduğunu bir kez daha ortaya koydu. YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) sonuçlarına göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini 4583 öğrenci tercih etti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. YKS yerleştirme sonuçlarına göre NEVÜ, 4583 öğrenci tarafından tercih edilerek bölüm ve programlarında %95 doluluk oranına ulaştı. Ek kontenjanlar ile tercih sayısı ve doluluk oranının daha da artması bekleniyor.   

Rektör Bağlı: Bizi Tercihlerinden Dolayı Gençlerimize Teşekkür Ediyorum

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yeni eğitim-öğretim yılında NEVÜ’yü tercih eden tüm öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Bağlı, “Milyonlarca gencimizin ve ailelerinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Öncelikle bu güzel günde, gençlerimizin ve ailelerinin heyecanlı mutluluklarını paylaşıyor, tüm gençlerimizi elde ettikleri başarılarından dolayı tekrar kutluyorum” dedi.

Bağlı devamında, “Üniversite tercihleri öncesi gençlerimize Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin veciz sözü ile ‘Arayın, Bulun’ diye seslenerek, kesinlikle üniversitemizi araştırmaları konusunda tavsiyelerde bulunmuştum. Çünkü bir üniversiteyi üniversite yapan, nitelikli akademik kadrosu, geniş fiziki alt yapısı, sosyal, kültürel ve sportif imkanlarının yanı sıra huzurlu ve güvenli bir şehirde olmasıdır. Bunların yanı sıra ulaşım ve konaklama da önemli bir husus. Gençlerimizin işte tüm bu nedenlerden dolayı, bugün tercihlerinde iyi bir araştırma neticesinde üniversitemizi yüksek oranda tercih ettiklerini görüyoruz. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, her daim öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen bir üniversite olduk. Yeni eğitim-öğretim ile birlikte ailemize yeni katılacak olan gençlerimizin, değerlerine bağlı, özgür düşünen, tefekkür sahibi, öğrenimini gördüğü ilmin ehli bireyler olarak yetişmeleri için tüm bilgi, birikimimizi ve üniversitemizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz” diye konuştu.

NEVÜ’den Öğrencilere Kayıt Uyarısı

YKS sonuçlarına göre NEVÜ’yü tercih eden öğrenciler kayıtlarını, 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında “https://www.turkiye.gov.tr” adresinden erişilen e-Devlet anakapısı üzerinden, şahsen gelmelerine gerek kalmadan ve belge getirmeden yapabilecekler.

19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde e-Devlet üzerinden kayıt yapmayan adayların kayıt yapabilmeleri için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde ve ilçe yerleşkelerinde tercih ettikleri okullarda 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Şahsen Kayıt Yapılması Zorunlu Olan Programlar

Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programını tercih eden öğrencilerin şahsen istenilen belgeler ile birlikte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Şahsen kayıt yapılması zorunlu bu programlar için kayıt tarihleri ise 19-23 tarihlerinde gerçekleştirilecek.