Vali Aktaş ve Rektör Bağlı’dan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Astarcı’ya Ziyaret

27 Ağustos 2019 2503
Vali Aktaş ve Rektör Bağlı’dan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Astarcı’ya Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı İlker Astarcı’yı ziyaret etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2019 yılı Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Türkiye Ulusal Ajansı) atanan İlker Astarcı’yı makamında ziyaret etti.

Astarcı’ya yeni görevlerinden dolayı hayırlı olsun temennilerini ileten Vali Aktaş ve Rektör Bağlı, kurumlar arasında Erasmus+ kapsamındaki yürütülen çalışmalar üzerine görüşmelerde bulundular. Rektör Bağlı ayrıca, uluslararasılaşma hedeflerini dünyanın değişik coğrafyalarında eğitim veren üniversitelerle imzaladığı ikili işbirliği anlaşmalarıyla birlikte öğrenci ve personel değişimleri gerçekleştiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Erasmus+ programı kapsamında ortaya koyduğu başarılı projeleri hakkında Astarcı’ya bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkanı Astarcı ise, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı olarak kendilerine sunulacak projelere destek vereceklerini kaydettiler.