Rektör Bağlı MEB’in ‘Birlikte Bir Yıl’ Toplantısına Katıldı

02 Aralık 2019 2227
Rektör Bağlı MEB’in ‘Birlikte Bir Yıl’ Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) tarafından 2023 Eğitim Vizyonu ışığında düzenlenen ‘Birlikte Bir Yıl Toplantısı’na özel davetli olarak katıldı.

İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un teşrifleriyle gerçekleştirilen programa; öğretmenler, öğrenciler, veliler, yöneticiler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, medya, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

"Güçlü bir gelecek güçlü Öğretmenler"

Programda konuşan ve vizyonun çıkış noktasının "öğretmen" olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, "Güçlü Öğretmen Güçlü Gelecek" mesajıyla meslektaşlarına dönük olarak bir yılda hayata geçirilen projelerden en önemlilerini özetlerken, 'Öğretmen Destek Noktaları' ile Türkiye’nin dört bir yanında mesleki gelişim programlarıyla 947 ilçede mesleki gelişim sürecinde dünyadaki güncel gelişmeler ışığında öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin mesleki gelişimi alanında kaydedilen mesafenin de dikkate değer olduğuna işaret eden Bakan Selçuk, Türkiye ve dünyadan Harvard ve Stanford Üniversitelerinin de aralarında bulunduğu pek çok deneyimli üniversite, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör ile imzalanan protokollerle öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu her alanda, öğretmenlerimize güç katacak on binlerce mesleki gelişim programı hazırlandığını ve tüm programların yoğun bir ilgiyle karşılandığını ifade etti.

“En önemli hedeflerimizden biri eğitimde fırsat eşitliğini değil fırsat adaletini sağlamak" diyen Bakan Selçuk, daha çok ihtiyacı olana daha çok destek verebilmek için eşitlik değil adaleti önemsediklerini vurguladı.

Eğitim sistemini sınav baskısından kurtarabilmek ve okullar arasındaki başarı farkını azaltabilmek için çevreden merkeze doğru bir iyileştirme süreci başlatıldığını belirten Bakan Selçuk, bu kapsamda okullar için illerde "iyileştirme", Bakanlık bünyesinde "geliştirme" ekipleri kurulduğunu,  Coğrafi Bilgi Sistemi ile derslik ihtiyacından; insan kaynağına veriye dayalı karar alabilmeyi sağlayacak alt yapı oluşturulduğunu dile getirdi.