NEVÜ’de Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

17 May 2020 2279
NEVÜ’de Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NUZEM) koordinatörlüğünde eğiticilerin eğitimi programlarının ilki 16/05/2020’de Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Öztürk’ün “Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” konulu sunumu ile başladı.

NUZEM Müdürü Dr. Gökçe Becit İşçitürk’ün moderatörlüğünde yürütülen programa NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve 300’den fazla akademisyen katıldı. NEVÜ Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yapılan sunumda Doç. Dr. Mustafa Öztürk, adil ve objektif bir ölçme değerlendirmenin nasıl olması gerektiği, ölçme değerlendirmenin geçerliği ve güvenirliğinin nasıl sağlanabileceği, uzaktan eğitimde kullanılabilecek bazı değerlendirme araçları ve rubrik geliştirme konularını uygulamalı örneklerle ele aldı ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Bir saat süren sunumun ardından NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin katılımcıların konuya ve üniversitemizde yürütülecek final ve bütünleme sınavlarına ilişkin süreçle ilgili sorularını cevapladı. Programın sonunda Doç. Dr. Mustafa Öztürk ve tüm katılımcılara teşekkür eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin pandemi sürecinde dönüşen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim öğretimde niteliği artırmaya katkıda bulunmayı amaçlayan eğiticilerin eğitimi serisinin devam edeceğini belirtti.

NUZEM Eğiticilerinin Eğitimi Programları 22 Mayıs’ta Danimarka Aarhus Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sedat Gümüş’ün katılımlarıyla devam edecek.

Doç. Dr. Mustafa Öztürk kimdir?

Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini University of Nottingham da gerçekleştirmiş olan Doç. Dr. Mustafa Öztürk çok sayıda AB ve UNICEF projesinde koordinatör ve danışman olarak görev almıştır. OECD TALIS projesinde ulusal danışman olarak çalışmıştır. Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu ve Sürekli İyileşyirme Grubu üyesidir. Öğretmen eğitimi, sosyal bilimler eğitimi ve kapsayıcı eğitim konularında akademik çalışmaları mevcuttur.