Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz “NEVÜ Söyleşileri” Programına Konuk Olacak

20 May 2020 2875
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz “NEVÜ Söyleşileri” Programına Konuk Olacak

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) tarafından kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen “NEVÜ Söyleşileri” programına konuk olacak.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim hayatını uzaktan eğitimle devam ettiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden başlattığı “NEVÜ Söyleşileri” programında NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'in davetiyle alanında uzman birbirinden değerli akademisyen, eğitimci ve yazarları konuk etmeye devam ediyor.

20 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 22:00’de “@nevukurumsal” instagram hesabı üzerinden gerçekleştirilecek söyleşi programının bu haftaki canlı yayın konuğu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz olacak.

Moderatörlüğünü NEVÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel’in yapacağı canlı yayında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz “Pandemi Döneminde Tıp Fakültesi ve Hastanelerin Rolü” üzerine konuşacak.

Prof. Dr. Hakan Gündüz kimdir?

Prof. Dr. Hakan Gündüz, 1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp (İngilizce) Fakültesi'ni 1993 yılında bitirdi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR Kliniği'nde 1993-1997 yılları arasında uzmanlığını tamamladıktan sonra aynı klinikte Başasistan olarak görev yaptı.

Ocak-Mart 1999 aylarında ABD Pittsburgh Üniversitesi İç Hastalıkları, Romatoloji Bölümü'nde gözlemci olarak Prof. Thomas A. Medsger, Jr. ile birlikte çalıştı. Askerlik görevini Bursa Asker Hastanesi'nde tamamladı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Başasistanlık görevinde üç yıl kaldıktan sonra 2000 yılı Eylül ayında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı.

Doçent unvanını 2004 yılında, Profesör unvanını da 2010'da aldı.

2009-2010 yıllarında ABD Louisiana State University, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı süre içinde Southern Louisiana Veterans Health Care System, Pain Clinic'te girişimsel algoloji alanında çalıştı.

Türkiye'ye döndükten sonra girişimsel algoloji alanında çalışmalarını devam ettirdi. Öncelikle FTR uzmanlık öğrencilerine girişimsel algoloji eğitimi verilerek başlayan bu çalışmalar, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Programı kurulduktan sonra Algoloji yan dal uzmanlık öğrencilerinin yetişmesi ile devam etmektedir.  

Uluslararası ve ulusal dergilerde çok sayıda makalesi; uluslararası ve ulusal toplantılarda düzenleme kurulu üyelikleri, konuşmacılık, oturum başkanlıkları; uluslararası ve ulusal kitaplarda bölümleri bulunmaktadır.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında Avrupa ve Türkiye Yeterlik Kurulu, Algoloji alanında Türkiye Yeterlik Kurulu belgesi vardır. TUKMOS Algoloji Komisyonu üyesidir.

Ocak 2011'den itibaren Algoloji Bilim Dalı Başkanlığı, 2012 Kasım ayından itibaren de FTR Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. YDUS 2012 sınavından itibaren Algoloji Yan Dal Eğitimi vermekte olan "Marmara Üniversitesi Algoloji Programı" Yöneticisidir. Ayrıca, Eylül 2014'de Marmara

Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör temsilcisi olarak Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyesi olmuştur.

2015 Ocak ayında Başıbüyük'te bulunan Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin Başhekimliği görevine atanmış, 31 Temmuz 2017'de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır.

Başlıca ilgi alanları girişimsel algoloji, elektrofizyoloji-EMG ve romatolojidir.

Dr. Gündüz evli ve iki çocuk babasıdır.