TEDx Konuşmacısı “Dr. Uzma Syed Kariyer Yolculuğunu NEVÜ’lülerle Paylaşıyor” Konulu Söyleşi

22 Nisan 2024 595
TEDx Konuşmacısı “Dr. Uzma Syed Kariyer Yolculuğunu NEVÜ’lülerle Paylaşıyor” Konulu Söyleşi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de TEDX konuşmacısı Dr. Uzma Syed’in konuşmacı olarak katılacağı “Dr. Uzma Syed Kariyer Yolculuğunu NEVÜ’lülerle Paylaşıyor” konulu söyleşi düzenlenecek.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 22 Nisan 2024 Pazartesi saat: 15:00’de Dr. Uzma Syed davetli konuşmacı olarak katılacağı programda, “Mastering your journey: Leading in your career with purpose and passion” teması üzerine kariyer yolculuğundaki başarılarını öğrenci ve katılımcılar ile paylaşacak.

Dr. Uzma Syed Kimdir?

Doktor Uzma Syed, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulaşıcı hastalıklar uzmanıdır ve ABD Southshore Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin ortağıdır. Ayrıca, COVID-19 Görev Gücü’nün başkanıdır ve Good Samaritan Hastanesi Tıp Merkezi’nde Antimikrobiyal Yönetim Merkezi Müdürlüğü’nü de sürdürmektedir. Dr. Syed, baş araştırmacı olarak çok sayıda COVID-19 terapötik klinik araştırmasına önderlik etmiştir. Amerika Bulaşıcı Hastalıklar Derneği üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Dr. Syed, toplumda aşı güveni oluşturmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği halinde halka yönelik eğitimler vermektedir ve aşı eğitimi ile uygulaması konularında topluluklarla etkileşime geçilmesine olanak sağlayan “Faith4Vaccines” girişiminin de önemli üyelerinden birisidir. Aşıya erişim ve eşitlik konularındaki çalışmaları nedeniyle Dr. Syed, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı ile de iş birliği içerisinde olup, RESOLVE adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nda ve Compassionate Care Network Kliniği’nde danışmanlık hizmeti vermektedir.

Dr. Syed, bulaşıcı hastalıklar, iş liderliği, danışmanlık, kadın hakları, eğitim ve çeşitlilik, eşitlik ve katılım konularında ulusal ve uluslararası seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Syed, “COVID-19 Yakından Uzağa Dalgalanma Etkisi” konulu konuşmasıyla TEDx’e katılmıştır. Ayrıca Dr. Syed, Elsevier tarafından yayımlanan “Coronavirus-from Origin to Outbreak” kitabının ortak editörüdür. “COVID-19 Viral Sepsis” isimli ikinci kitabı ise 2023 yılında Elsevier tarafından yayımlanmıştır. Dr. Syed, BBC, CBS, ABC, NPR, New York Times ve Newsweek gibi çeşitli medya kuruluşlarında bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olarak sık sık yer alarak halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

Dr. Syed eğitimi önemsemesi nedeniyle lise öğrencilerine kariyer danışmanlığı sağlayan bir kuruluş olan Align Us Inc.'in kurucusu ve başkanıdır. Bununla birlikte her yaştan öğrenci ve tıp uzmanlarına uzmanlık alanı hakkında eğitim vermektedir. Gençlik girişimlerine odaklanan bir topluluk olan Syosset-Woodbury-Jericho Konseyi'nin önde gelen üyelerinden birisidir. Dr. Syed'in kurduğu ve liderliğini sürdürdüğü Dini Bayramlar Koalisyonu (The Eid Holiday Coalition), ülke genelinde bulunan çok sayıda okul bölgesinde dini bayram günlerinin resmi tatil olarak kabul edilmesine yardımcı olmuştur. Dr. Syed, az gelişmiş olan ülkelerde mobil sağlığın geliştirilmesine yardımcı olmak için UNICEF, Küresel Gençlik Meclisi ve Birleşmiş Milletler’de gönüllü olarak çalışmıştır.

Not: Söyleşi Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Dersi Kapsamındadır.

TEDx Konuşmacısı “Dr. Uzma Syed Kariyer Yolculuğunu NEVÜ’lülerle Paylaşıyor” Konulu Söyleşi