Vali Fidan ve Rektör Aktekin NEVÜ’de Açılan Biyoçeşitlilik Sergisini Gezdi

24 May 2025 64

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin NEVÜ Biyoloji Bölümü tarafından hazırlanan Biyoçeşitlilik Sergisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Fidan ve Rektör Aktekin, sergide özellikle iç su balıkları ve bölgeye özgü nadir hayvan türlerinin yer aldığı koleksiyonları inceledi. Vali Fidan, “Biyoçeşitlilik, doğal mirasımızın en değerli parçası. Bu sergi, hem eğitim hem de farkındalık adına önemli bir adım” dedi. Rektör Aktekin ise, “Üniversite olarak bilimsel çalışmalarla bölgenin ekolojik zenginliğini korumayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sergide, Kapadokya’nın endemik bitkileri nesli tehlikedeki türlerin fotoğrafları ve interaktif bilgi panoları katılımcılara sunuldu. Ayrıca, Türkiye’nin farklı ekosistemlerinden derlenen su altı canlılarına ait örnekler büyük ilgi gördü.