Rektör Aktekin’den ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

22 Nisan 2024 163
Rektör Aktekin’den ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin güçlü iradesi ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın milletçe haklı gururunu yaşıyoruz.

Büyük Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla taçlanmış, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiştir.  23 Nisan 1920’de  büyük coşku  ve dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalist düşmanlara karşı milli mücadelemizi başarıyla yönetmiş,  milli kurtuluş savaşını kazanan dünyadaki tek 'Gazi Meclis' sıfatına sahip olmuştur.   

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuk bayramı olarak Türk ve dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, Milli Egemenliğimiz ve İstikbalimiz uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.