NEVÜ’de ‘Yükseköğretimde Bilgi Sorunu Eleştiri ve Teklifler Çalıştayı II’ Sona Erdi

23 Nisan 2024 346
NEVÜ’de ‘Yükseköğretimde Bilgi Sorunu Eleştiri ve Teklifler Çalıştayı II’ Sona Erdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir Valiliği ve Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Bilgi Sorunu Eleştiri ve Teklifler Çalıştayı II” sona erdi.

22-23 Nisan 2024 tarihleri arasında üç oturum halinde gerçekleştirilen Yükseköğretimde Bilgi Sorunu Eleştiri ve Teklifler Çalıştayı’na Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan çalıştayın kapanışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarına dikkat çekti. Rektör Aktekin çalıştayda tarihsel, toplumsal ve kültürel hafıza mefhumu üzerinde dururken; dijitalleşme, küreselleşme olguları etrafında bilgi kavramının yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede yükseköğretim kurumlarının salt bilgi aktarma, yetenek kazandırma, ihtisaslaşma mekanları olmadığını vurgulayan Rektör Aktekin aidiyet, mensubiyet ve mükellefiyet bilincini inşa eden yükseköğretim kurumlarına duyulan ihtiyaç üzerinde durdu. Konuşmasının sonunda verimli bir çalıştay programı geçirdiklerini belirten Rektör Aktekin çalıştaya katılan bilim insanlarına teşekkür etti.

22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen I. Oturumda “İslam İnsanlığa Bugün Bilimlerin Gelişmesi ve Karşılaşılan Büyük Sorunların Çözümlenmesi İçin Nasıl Teklifler Sunuyor/Sunabilir”, II. oturumda “İlimler Tasnifi, Fakültelerin Yapısı ve Ortak Dersler”, 23 Nisan Salı günü gerçekleşen III. oturumda ise Mevcut Üniversite Yapısının Tartışılması Toplum, Siyaset ve Üniversite İlişkileri” konuları üzerine katılımcılar görüşlerini dile getirdi.

Çalıştay, katılımcılara Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından katılım belgelerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.