10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü NEVÜ’de Kutlandı

10 Ocak 2019 3060
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü NEVÜ’de Kutlandı

Nevşehir’de “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü",  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ile Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programla kutlandı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şaşırmaz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yerel ve ulusal gazete temsilcileri ve çalışanları, öğrenciler ile davetliler katıldı.

NEVÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel’in sunuculuğu yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program AA Nevşehir Temsilcisi Gazeteci Behçet Alkan’ın hazırladığı ‘Ne Oldu? Habercinin Hatırası’ başlıklı ve Nevşehir’de görev yapan gazetecilerin hikayelerini, anılarını ve gazeteciliğin bilinmeyen yönlerinin anlatıldığı film gösterimiyle başladı.

Ekici: Basının Demokrasinin Gelişmesine Çok Önemli Katkıları Vardır

Programda konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, “Günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu bilgilendiren, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren basının demokrasinin gelişmesine çok önemli katkıları vardır. Bu nedenle basın mensubu görevini yerine getirirken, hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Daha gelişmiş bir demokrasi için basının objektif olması kadar basın çalışanlarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu adına yaptıkları görevlerinde onlara destek vermek sadece sorumluların değil toplumun da görevidir.  Çünkü basın mensupları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır” dedi.

Ekici devamında, “Biz gazeteciler kısaca sizlerden halkımızı doğru bilgilendirmek adına gazeteci arkadaşlarımıza yardımcı olmanızı ve bilgi kirliliği olmadan en doğru haberi aktararak şehrimiz için katkı sağlamanızı bekliyoruz. Bizlere yeteri kadar değer veriniz ki, meleğin ne anlama geldiğini unutmasınlar. Bizlerle sürekli diyalog halinde olarak, halkımızın doğru bilgilendirilmesini sağlayın. Gazeteciyi eleştirin, ama asla hedef göstermeyin. Bir haberi gazeteci ve gazete ayırmadan tüm haber merkezlerine/muhabirlere aynı anda bildirin. Şehrimizde zor şartlarda yayın yapan yerel gazetelerimizi yaşatmak için onlara destek olun. Biz de sizler gibiyiz, sizlerden farkımız yok. Tek aşkımız var o da Nevşehir. Şehrimiz için gece gündüz demeden mesai mefhumu olmadan fedakârca çalışıyor hizmet ediyoruz ve edeceğiz.

Bu vesileyle başta şehrimde görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken; görevi uğruna hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyorum. Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük özveri gösteren, matbaacısından, muhabirine, editöründen, genel yayın yönetmenine kadar tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum” diye konuştu.

Günün Anısına Plaket Takdimi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’ye konuşmalarının ardından tüm çalışan gazeteciler adına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Ayrıca NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel tarafından AA Nevşehir Temsilcisi Gazeteci Behçet Alkan’a plaket takdim edildi.

Günün Fotoğrafları Vali Aktaş’ın Objektifinden

Program sonunda Nevşehir’de görev yapan ve programa katılan basın mensupları sahneye davet edilirken, günün anısına fotoğraf makinesini eline alan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş gazetecilerin toplu fotoğraflarını çekti.

Programda ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nda gerçekleşen toplantı nedeniyle Ankara’da bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve programa yoğun çalışmaları nedeniyle katılamayan Nevşehir Milletvekilleri ile diğer davetliler, gönderdikleri mesajlarla gazetecilerin gününü kutladı.

Program katılımcılara teşekkür edilmesi ve verilen kokteyl ile son buldu.