Rektör Bağlı, Öğrenciler ile Birlikte Fide Dikti

10 May 2019 3377
Rektör Bağlı, Öğrenciler ile Birlikte Fide Dikti

Organik ürünlerin yetiştirildiği tarım uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, öğrenciler ile birlikte fide dikti. 

NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğrencilerinin ders kapsamında doğa ile buluşmasını sağlamak amacıyla “sebze ve meyve fidesi” dikimi adı altında tarımsal etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Öğr. Gör. Yunus Kara, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aybey İmamoğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Bağlı, fide dikimi öncesi Avanos Irmak kenarı Damönü mevkiinde bulunan bahçesini Avanos Meslek Yüksekokulunun kullanımına sunan Ruşen Parlak ve katılımcılar eşliğinde organik tarım alanlarını gezerek bilgi aldı.  Öğrencilerin derslerde almış oldukları eğitimlerini toprakla bütünleşip uygulamalı olarak gerçekleştirmeleri için arazisini kullanıma sunmalarından dolayı Ruşen Parlak ve ailesine teşekkür eden Bağlı, daha sonra öğrenciler ve katılımcılar ile birlikte sebze ve meyve fidesi dikti.  

Etkinlik sonrasında Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu ve bölüm hocalarıyla de bir süre görüşen Rektör Bağlı,  üniversite olarak tarımsal alandaki üreticiler ile işbirliğini pekiştirmekle birlikte öğrencilerin uygulamalı eğitimine dönük atılan bu ve benzeri çalışmaları önemsediklerini belirterek, güzel çalışmalarının devamını diledi.