Farabi Değişim Programı Başvuruları 2 Mart 2020'de Başlıyor!

28 Şubat 2020 2505
Farabi Değişim Programı Başvuruları 2 Mart 2020'de Başlıyor!

2020-2021 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

GÜZ VE GÜZ+BAHAR DÖNEMİ İLANI

Başvuru Tarihleri

02- 16 MART 2020

Başvuru Önkoşulları:

1. Önlisans ve lisans öğrencileri not ortalaması koşulu; genel akademik not ortalamasının en az 2.0 olması,

2. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri not ortalaması koşulu; genel akademik not ortalamasının en az 2.5 olması gerekmektedir.

3. Hazırlık ve bilimsel hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz.

4. Sadece bahar dönemi için başvuru yapılamaz. Sadece güz dönemi ya da tüm akademik yıl için başvuru yapılabilir.

Dikkat! Alttan dersinizin olması başvuru yapmanıza engel değildir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1. Aday Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet )

2. Transkript (2 Adet)

3. Dil Yeterlilik Belgesi ( 1 Adet- Eğer kısmı ya da tamamen İngilizce öğretim yapan bir üniversiteye başvurulacaksa gerekecektir. Hazırlık sınıfı bitirme belgesi ya da Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Başarı Belgesi de kabul edilir. Ancak başvuracağınız üniversite ayrıca bir sınav belgesi belirtmişse lütfen web sayfalarından kontrol ediniz.)

4. 2 adet Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Nasıl Başvuru Yaparım?

Lütfen Dikkat! Aday Öğrenci Başvuru Formu online başvuru sistemi üzerinden doldurulacaktır. Sistem 02 Mart 2020 tarihinde açılacaktır.

  1. https://sistem.nevsehir.edu.tr/login adresi üzerinden öğrenci numaranız ve öğrenci bilgi sistemi şifreniz ile giriş yapınız.
  2. Farabi Değişim Programı başvuru modülünden “Aday Öğrenci Başvuru Formunu” doldurunuz. 2 adet çıktısını alıp imzalayınız.
  3. İki adet transkriptiniz,2 adet nüfus cüzdan fotokopiniz ile birlikte Uluslararası İlişkiler Ofisine (Rektörlük Binası Kat 2) teslim ediniz.
  4. Kısmen ya da tamamen İngilizce öğretim yapan bir üniversiteye başvuruyorsanız Yabancı Dil Yeterlilik Belgenizi başvurunuza ekleyiniz.
  5. Başvuru yapılacak Üniversitenin Online başvuru isteyip istemediğini kontrol ediniz.

Eksik ya da yanlış evrakla yapılan başvuruların geçersiz sayılacağını unutmayınız!

*Yalnızca Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere başvuruda bulunabilirsiniz.

*Tek tercih yapabilirsiniz.

*Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://uio.nevsehir.edu.tr/tr/farabi-anlasmali-universiteler

*Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler tarafından anlaşmamız bulunan her bölüme yeterli kontenjan verilmeyebilir. Bu nedenle başvurunuzu yaparken ilgili üniversitenin web sayfasına bakmalı ve sizin bölümünüze kontenjan verilip verilmediğini, üniversitenin özel bir şartının bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz önem arz etmektedir.

Kontenjan yetersizliğinden ya da özel şartları yerine getirmemekten kaynaklanan geçersiz başvurulardan koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz. Eksik/yanlış yapılan başvurularda sorumluluk öğrenciye aittir.

Farabi Bursu Nedir?

*Farabi Değişim Programı kapsamında YÖK Başkanlığınca belirli bir sayıda öğrenciye karşılıksız burs verilmektedir.

* Üniversitemize tahsis edilen bütçe belirlenene kadar, Ofisimiz hiçbir öğrenciye Farabi Bursu alacağının garantisini vermemektedir. Üniversitemize tahsis edilen bütçenin kesinleşmesinin ardından GANO sıralamasına göre belirlenecek olan öğrencilere burs verilecektir.

 

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden kabul almanız durumunda; burs alacağı kesinleşen öğrencilere, aylıklar halinde olmak üzere, 4 ay boyunca (Güz Dönemi) 455 Türk Lirası burs verilecektir. Bursun tamamı 650 Türk Lirasıdır ve % 70’i (455 Türk Lirası) aylıklar halinde ödenecektir. Geriye kalan % 30’luk kısım ise akademik yılın sonunda başarı ve ders devam durumlarına göre hesaplanacaktır.

Önemli Bilgiler:

Farabi Değişim Programı öğrencisi olmak için iki aşama tamamlanmalıdır:

1. Aşama: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki sıralamaya girebilmek

(Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanları doğrultusunda bölüm bazında en yüksek GANO’dan düşüğe doğru sıralama yapılacaktır.)

2. Aşama:  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden kabul alıp gönderilen başvuruların karşı üniversiteler tarafından değerlendirilmesi ve sonuçları ilan etmeleri. (Nihai sonuçlar başvurulan üniversitelerin web sayfasında yayınlanacaktır.)

Farabi Öğrencisi Olarak Seçildikten Sonra Programdan Faydalanmaktan Vazgeçebilir Miyim?

Seçildiği halde değişim programına katılma hakkından feragat etmek isteyen öğrenciler, feragat dilekçesi vererek programdan feragat edebilir. Hastalık, kaza ve benzeri mazeret nedenlerine bağlı olarak değişimden faydalanamayan ve mazereti üniversitemizce uygun görülen öğrenciler, mazeretleri sona erdikten sonra programdan faydalanabilirler. Öğrencilerin mazeretlerini belgelendirmeleri gerekmektedir.

Farabi Değişim Programından faydalanacak öğrencilerimizin ders tekrarı, dönem ya da sene kaybı, GANO’nun düşmesi vb sıkıntıları yaşayabileceklerini kabul etmiş olmaları beklenir.

 

İlanda yer alan konuların dışındaki sorularınızla alakalı olarak farabi@nevsehir.edu.tr adresine e-posta gönderebilir ya da aşağıda belirtilen gün ve saatlerde Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne uğrayabilirsiniz.

 

ÖĞRENCİ GÖRÜŞME SAATLERİ

Her Pazartesi   : 10:00 – 12:00

Her Çarşamba : 14:00 – 16:00

Her Cuma        : 10:00 – 12:00

ADIM ADIM FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURUSUNU NASIL YAPARIM?

1. Adım: Öncelikli olarak gitmek istediğiniz üniversitede sizin bölümünüzün olup olmadığını kontrol edin.

2. Adım: https://uio.nevsehir.edu.tr/tr/farabi-anlasmali-universiteler adresinde yer alan Farabi Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversiteler sayfasından başvuruda bulunmak istediğiniz üniversitenin linkine tıklayarak bölümünüz ile anlaşmanın olup olmadığına bakınız. Sizin bölümünüzün gitmek istediğiniz üniversitede olması demek aynı zamanda o üniversite ile bizim de bahsi geçen bölümü anlaşmaya dâhil ettiğimiz anlamını taşımamaktadır.

3. Adım: Gitmek istediğiniz üniversitenin Farabi Koordinatörlüğüne ait web sayfasından kontenjan durumlarına bakınız. “2020-2021 akademik yılı Farabi Gelen Öğrenci Kontenjan Listesi” olarak yer alır.

Eğer bölümünüze kontenjan verilmiş ise bu bölüme ait özel bir şartın belirtilip belirtilmediğini kontrol edin. Gitmek istediğiniz bölümün öğretimi kısmi olarak ya da tamamen İngilizce ya da herhangi başka bir yabancı dilde olabilir. Bu durumda sizden dil yeterlilik belgesi istenebilir. Ya da bazı üniversiteler GANO için başka bir alt sınır belirleyebilir. Bu ve benzeri durumlar için sayfayı detaylı bir şekilde incelemeniz önem arz etmektedir.

Dikkat! Her üniversite özel şart belirleyecek diye bir durum söz konusu değildir. Eğer özel bir şart belirtilmemişse bizim ilanımızda yer alan şartlara göre başvurunuza devam ediniz. Başvuru formu sistem.nevsehir.edu.tr adresinden doldurulacaktır. Online başvuru sistemi 2 Mart 2020’da açılacaktır.

Sisteme öğrenci numaranız ve öğrenci bilgi sisteminde yer alan şifreniz ile giriş yapınız. Farabi modülünden başvurunuzu yapınız.

4. Adım: Başvurunuzu onayladıktan sonra 2 adet çıktı alıp imzalayınız. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacağınız 2 adet onaylı transkript ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim ediniz. Eğer kısmi ya da tamamen yabancı dilde öğrenim yapan bir bölüme başvurduysanız istenilen dil belgesini de başvuru evraklarınız ile birlikte getirmeyi unutmayınız.

***Aşağıdaki 3 üniversiteye başvuracak olan öğrenciler ayrıca bu üniversitelerin de sayfalarında yer alan online başvuru formunu doldurup çıktı alıp başvuru evrakları ile birlikte Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim edeceklerdir.

1. Anadolu Üniversitesi

2. Dokuz Eylül Üniversitesi

3. İstanbul Üniversitesi

Başvuru süreci içerisinde de kontenjan açıklayacak üniversiteler olabilecektir. Bu sebeple gitmek istediğiniz üniversitenin Farabi Koordinatörlüğüne ait web sayfasını kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.