2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu (PuPeS'23 Kapadokya) NEVÜ’de Başarıyla Tamamlandı

09 Eylül 2023 811
2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu (PuPeS'23 Kapadokya) NEVÜ’de Başarıyla Tamamlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğinde ve ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu (PuPeS'23 Kapadokya) başarıyla tamamlandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak paydaş ve ev sahipliğini yaptıkları ‘2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu (PuPeS'23 Kapadokya)’yı yoğun ve nitelikli bir katılımla başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.  

Rektör Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak Bitlis Eren Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi iş birliğinde düzenlediğimiz ve pomza ile perlit üzerine endüstri temsilcilerine, mühendislere, bilim insanlarına, araştırmacılara, akademisyen ve üniversite öğrencilerine, teknoloji uzmanlarına, girişimcilere ve politika yapıcılara alanlarındaki güncel araştırmaları sunmayı amaçladığımız 2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu (PuPeS'23 Kapadokya)’yı nitelikli bir katılımla başarılı şekilde gerçekleştirdik. Üniversite-şehir, üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu kıymetli sempozyumu katılımlarıyla onurlandıran ve teşvik eden başta Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan olmak üzere değerli  protokol üyelerine, düzenleme kurulunun başkan ve üyeleri ile sempozyuma katkı sağlayan bilim insanları ve sektör temsilcilerine, NEVÜ, Bitlis Eren Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi akademik ve idari personeli ile tüm paydaşlarımıza ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Sempozyumda ortaya çıkacak neticelerin ülkemiz ve Nevşehir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.   

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde üç gün boyunca devam eden sempozyumumuzda 3’ü fiziki ve 1’i çevrim içi olmak üzere toplam 4 oturum gerçekleştirdi. Oturumlarda ise 26’sı fiziki ve 11’i de çevrim içi olmak üzere toplam 37 bildirinin sunumu yapıldı.