NHBV Üniversitesi ‘Türkçe Yaz Okulu’ Sona Erdi

14 Eylül 2017 4105
NHBV Üniversitesi ‘Türkçe Yaz Okulu’ Sona Erdi

Yunus Emre Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NHBV Üniversitesi) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 17 farklı ülkeden 20 yabancı öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘Türkçe Yaz Okulu’ sona erdi.

Üniversitemize bağlı USET Otel’de konaklayan öğrenciler, burada bulundukları süre içerisinde haftada 4 saat Türkçe dersinin yanı sıra düzenlenen çeşitli etkinliklerle de ‘Türkçe’ öğrenme konusunda pratik yapma imkânı elde etti.

Türk Kültürüne ve Misafirperverliğine Hayran Kaldılar

Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NHBV Üniversitesi TÖMER) tarafından organize edilen kültürel ve sosyal programlar çerçevesinde bir çok etkinliğe katılan uluslararası öğrenciler Türk kültürüne ve misafirperverliğine hayran kaldılar.

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın eşsiz doğal ve kültürel güzellikleri arasında Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerin, Avanos Kızılırmak'ta gondol keyfi, Güray Müzede çanak çömlek yapımı,  Kızıl Çukur Vadisi günbatımı, Unesco Dünya Kültür Mirasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi ve panorama gezisi, sema gösterisi, güzel atlar diyarı Kapadokya’da at üstünde vadi gezisi ve bisiklet turları, Göreme'de Türk hamam sefası, gündoğumu ve balonların izlenim keyfi, Güvercinlik Vadi gezisi,  Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı, Selçuklu Uygarlığı Müzesi, dünyanın en büyük peribacası konumunda olan Uçhisar Kalesi ziyareti ve Uçhisar’da peribacası içerisinde çay keyfi, halk ozanları eşliğinde türkülerimiz ve geçmişten günümüze fotoğraflarla Kapadokya sergisinin gezilmesi, dünyanın en büyük yer altı şehri ilan edilen Nevşehir Yer Altı Şehrinin gezilmesinin yanı sıra Türk düğünü ve kına gecesine misafir olarak katılımlarıyla gelenek ve görenekleri yakından tanımaları sağlandı.    

Bölgenin ayrıca doğal ve kültürel güzelliklerine zenginlik katan Avustralyalı Heykeltıraş Usta Andrew Rogers’ın  Kapadokya'da yaptığı  ve uzaydan görülebilen heykellerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, Hacı Bektaş Veli Türbesi ziyareti ve semah gösterisi ile Atatürk Evinin ziyareti, Devrent, Zelve,  Paşabağları Vadi gezisi ve Kapadokya Mannequin Challenge (Canlı Heykeller) video çekimi, Türk gecesi, Ürgüp’te ATV turu, Çavuşin Köyü gezisi ve Onyx Taş Atölyesi (Onyx taş yapımı), KEM (Kapadokya El Sanatları Merkezi) ziyareti, limon depoları,  şarap mahzenleri, Derinkuyu ve Kaymaklı Yer Altı Şehri, Turasan Şarap Fabrikası ve Ürgüp Temenni Tepesi ile Ürgüp ziyaretleri, Yıldız pozlama ve gözleme ile dilek balonu, Kızılçukur Vadisinin gezilmesi, İslam Dünyası Turizm Başkenti konumunda olan Konya'’da Mevlana Celaleddin Rumi ve Şemsi Tebrizi Türbe ziyaretleri, Meram Bağları ve Tropikal Kelebek Bahçesini gezdi.  

Uluslararası Öğrenciler Adına Teşekkür 

‘Türkçe Yaz Okulu’nun sona ermesiyle birlikte düzenlenen kapanış programında konuşan NHBV Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, NHBV Üniversitesinden  ve şehirden ayrılacak olan uluslararası öğrenciler  adına kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı olmak üzere Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Uçhisar ve Ürgüp Belediye Başkanlığı ile kendilerini ağırlayan herkese teşekkür etti.