Üniversitemiz, ‘TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Gösterisi’ne Ev Sahipliği Yaptı

24 Nisan 2017 3643
Üniversitemiz, ‘TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Gösterisi’ne Ev Sahipliği Yaptı

TRT tarafından bu yıl 39’uncusu gerçekleştirilen  ‘TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" gala gösterisi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlendi.  TRT’nin üniversitemizde gerçekleştirdiği  gala gösterisi ayrıca TRT’nin 3 ayrı kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı.  

 “Çocuklarımız Geleceğimizdir’ teması ile 26 ülkenin katıldığı,  TRT 1, TRT Çocuk ve TRT Avaz kanallarının canlı yayın yaptığı ‘39. TRT Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği’ gala gösterisine; Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA,  Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan TOSUN, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma KARİPCİN, 26 ülkeden 300’ü aşkın misafir  çocuk ve bu  çocukları misafir eden aileler ile davetliler katıldı. 

Azerbaycan, Azerbaycan Karabağ, Bangladeş, Bosna Hersek, Kosova, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moğolistan, Moldova Gökoğuz Otonom Bölgesi, Romanya, Rusya Federasyonu, Afganistan,  Arnavutluk, Fas, Filistin, Gine Cumhuriyeti, Gürcistan, Kırgızistan, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yakutistan Saha Cumhuriyeti,   Sayşeller, Sırbistan, Sudan, Ukrayna, Ukrayna Kırım ve Vietnam’dan gelen çocuklar  geleneksel kıyafetleri  ile katıldıkları gala gösterisinde, kendi ülkelerine ait halk danslarını sahnelediler.

Üniversitemiz desteklediği ve Kapalı Spor Merkezini tahsis ettiği ‘39. TRT Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği’ gala gösterisi, dünya çocuklarının alkışlar eşliğinde katılımcıları ve ekran başındaki izleyicileri selamlamaları ile son buldu.