Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’inden KOSGEB Onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Fırsatı

11 May 2017 3807
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’inden KOSGEB Onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Fırsatı

KOSGEB  (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kapsamında “KOSGEB İş Planı ve KOSGEB Destekleri” isimli panel Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezi Gülşehri Salonunda gerçekleştirildi. Panele üniversitemiz öğrencileri ve akademik personel katıldı.

Panelin açılışında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığının desteğiyle İşletme Bölüm Başkanlığı’nın organize ettiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında Girişimcilik dersinin yürütücüsü İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki ÖZGENER ve KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati GÜNAYDIN, “Arkasına Yaslanıp Birilerinin Vermesini Bekleyen Bir Türkiye Yerine Kalkıp Yürüyen Bir Türkiye için Girişimcilik ve İş Kurmanın Önemi” konusunda konuşma yaptılar. Konuşmacılar, yeni nesil girişimcilerin özelliklerine ve ekonomiye katkılarına vurgu yaparak öğrencilerden istihdam yaratacak projelere dair beklentilerini dile getirdiler. 

KOSGEB Uzmanı Cavide PEHLİVAN, "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi: KOSGEB İş Planı ve KOSGEB Destekleri" isimli panelde öğrencilere girişimcilik, “Küçük ve Orta Boy İşletmelerin Türkiye Ekonomisine Katkıları”, “İş Planı Hazırlamadaki Püf Noktaları” ve KOSGEB’in girişimcilere sunduğu desteklere dair bilgiler verdi.

Panelin ardından öğrencilerin girişimcilik destekleri ve iş kurmaya yönelik soruları KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati GÜNAYDIN ve KOSGEB Uzmanı Cavide PEHLİVAN tarafından cevaplandırıldı.

Panelin bitiminde KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dersinin yürütücüsü İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki ÖZGENER, paneldeki ve uygulamalı girişimcilik eğitimindeki katkıları nedeniyle KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati GÜNAYDIN ve KOSGEB Uzmanı Cavide PEHLİVAN’a teşekkür belgesi takdim etti.