Geleneksel Halk Sağlığı Şenliği

17 May 2017 3197
Geleneksel Halk Sağlığı Şenliği

Üniversitemiz Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksek Okulu, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Avanos Belediyesi işbirliği ile “Avanos Geleneksel Halk Sağlığı Şenliği” yapıldı.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Avanos Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce ortak düzenlenen “Geleneksel Halk Sağlığı Şenliği”nin ilki Avanos Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirildi. Şölen havasında gerçekleşen proje kapsamında Prof.Dr. Nimet KARATAŞ, Yrd. Doç.Dr. Ayşegül ÖZCAN, Öğr.Gör. Kamuran ÖZDİL ve Arş.Gör. Şenay ŞERMET KAYA danışmanlığındaki öğrenciler tarafından halk sağlığı ile ilgili 10 ayrı alanda stand oluşturuldu.

Şenliğin açılışı; Avanos Kaymakamı Muhammet Sait BAYTOK, Halk Sağlığı Müdür V. Dt. Levent SOYSALDI ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Ayşegül ÖZCAN tarafından yapıldı. ÖZCAN; açılış konuşmasında; sağlık hizmetinin bireyin temel hakları arasında yer aldığını, adalet ve eşitlik ilkesi içersinde sunulması gerektiğini,  sivil toplum kuruluşları ve sektörler arası işbirliğini zorunlu kılan bir hizmet niteliğini taşıdığını ve  bu hizmetin sunumun da halk sağlığı hemşirelerinin oldukça önemli role sahip olduğunu vurguladı.

Etkinlik kapsamnında; Akılcı Ilaç Kullanımı, Su Tüketimi, Ilkyardım, Bilinçsiz Internet Kullanımı, Fiziksel Aktivite, Meme Muayenesi ve Kanserde Erken Tanı, Kan Basıncı konularında bilgilendirme yapan Ağız Diş Sağlığı ve Obezite stantlarında görevli hemşirelik öğrencileri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarınca sağlık eğitimleri, boy-kilo ve kan basıncı ölçümü yaptı. Ayrıca, bireyler bilgilendirilerek konu ile ilgili eğitim materyalleri veridi. Şenlik, üniversitemiz Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından çocuklar için yüz boyama ve oyun etkinlikleri ile sona erdi.