Üniversitemizin Üyesi Olduğu UNİKOP Toplantısı Gerçekleştirildi

26 May 2017 3008
Üniversitemizin Üyesi Olduğu UNİKOP Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin de üyesi olduğu UNİKOP(Konya Ovası Projesi(KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği) üye üniversitelerine yönelik olarak, Selçuk Üniversitesi Konya Teknokent Konferans Salonu’nda “Sınai Mülkiyet Kanunu” ve “TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) Kavramı” konulu iki toplantı düzenlendi. Toplantıya üniversitemiz UNİKOP temsilcisi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin KAPLAN katıldı.  Toplantıda, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6769 sayılı Türkiye’nin ilk Sınai Mülkiyet Kanunu’nun ne gibi değişiklikler getirdiği ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında, UNİKOP üye üniversitelerine yönelik bilgi paylaşımı yapılarak katılımcılara; yeni kanun düzenlemesi ile getirilen yenilikler, marka ve tasarım başvuruları ve ulusal patent başvuruları gibi konularda bilgi verildi.

UNİKOP Nedir?

KOP üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla KOP Bölgesi’nde eğitim veren beş devlet ve iki vakıf üniversitesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile ‘KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’ni kurdu. 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin koordinasyonu ve ev sahipliğinde 8 Aralık 2012 tarihinde ilk kez bir araya gelen Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Rektörleri, imzaladıkları mutabakat zaptı ile Birliğin kuruluşunu deklare ettiler. Birlik, 1 0cak 2013 tarihi itibariyle çalışmalarına başladı.

Üye üniversitelerin Rektörlerinden oluşan Üst Danışma Kurulu’nda, KOP İdaresi görev sahasına yeni dâhil olan Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illerimizdeki Üniversitelerimizin de katılımı ile Birliğe üye üniversite sayısı 11’e yükseldi.