Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

08 Haziran 2017 3514
Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ‘Türkçe Yaz Okulu’ işbirliği protokolü imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü adına Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Halil İbrahim ELSIKMA, Enstitü uzmanı Ahmet HATTATİOĞLU ‘Türkçe Yaz Okulu’ kapsamında görüşmelerde bulunmak ve Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalamak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’yı makamında ziyaret etti. 

Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Halil İbrahim ELSIKMA, Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet ÇERİBAŞ’ın da eşlik ettiği ziyaretlerinde,  Yunus Emre Enstitüsü’nün yurtdışı ve yurtiçi faaliyetleri ile Enstitünün misyonu hakkında Rektörümüz BAĞLI’ya bilgi verdi. 

Yunus Emre Enstitüsü’nün 40 farklı ülkede 50 kültür merkezi ve Türkoloji Projesi kapsamında 100 noktada faaliyetlerini yürüttüğüne değinen ELSIKMA, bu kapsamda Türk dilini, kültürünü, tarihini, sanatını, müziğini, giyim-kuşamını devlet eliyle ve kurumsal bir düzen içinde tanıtma imkânına sahip olduklarını, devlet politikası açısından bu türden faaliyetlerin büyük önem arz ettiğini belirtti.  Kültür merkezlerinde ve Türkoloji bölümlerinde Türkçeye ilgi gösteren; kültürümüzü, tarihimizi, sanatımızı tanımak isteyen kişileri her yıl Temmuz ve Ağustos ayında Türkiye’de ağırladıklarını, bu kapsamda Üniversiteler ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolleri imzalayarak ‘Türkçe Yaz Okulları’ düzenlediklerine değinen ELSIKMA,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’ya gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı da ayrıca teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI ise, dil ve kültür gibi özel alanlarında devletimizin misyon görevini yerine getiren Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yapmayı çok arzu ettiklerini, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yapılacak faaliyetlere her türlü desteği vermekten asla çekinmeyeceklerini belirtti.

Türkçe Yaz Okulu kapsamında şehrimize gelecek öğrencileri Üniversitemizle, şehrimizle buluşturmaktan, Nevşehir’in tarihi, turistik yönlerini onlarla paylaşmaktan büyük haz duyacaklarını ve bu türden faaliyetlerin Üniversitelerin temel görevleri arasında gördüklerini ifade eden Rektörümüz BAĞLI,  ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.

Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan protokol ile 24 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında NEÜ TÖMER tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu ve Sosyal-Kültürel Faaliyetler Programı 20 Uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda öğrencilere Türkçe eğitimin yanında şehrin tarihi, turistik yönleri ile ATV ve at turları, mekân gezileri (Hacı Bektaş-i Veli, Mevlana, Ahi Evran, Âşık Paşa),  evlilik, kına gecesi, el sanatları, giyim-kuşam, önemli günler gösterilmeye çalışılacak.

Görüşmeler kapsamında Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri ile Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet CERİBAŞ, ayrıca Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER’i makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinde kendilerine Yunus Emre Enstitüsü’nün faaliyetleriyle Türkçe Yaz Okulu’nun niteliği hakkında bilgi vererek kendilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular.