Rektör Bağlı Başkanlığındaki NHBV Üniversitesi Heyeti ABD’de Gerçekleştirdiği Akademik İşbirliği Çalışmalarını Tamamladı

14 Eylül 2017 3438
Rektör Bağlı Başkanlığındaki NHBV Üniversitesi Heyeti ABD’de Gerçekleştirdiği Akademik İşbirliği Çalışmalarını Tamamladı

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Abdülkadir Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç ve Okt. Merve Bulut’tan oluşan ve Başkonsolosluk Eğitim Ataşemiz Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici’nin refakat ettiği NHBV Üniversitesi heyeti,  bilimsel işbirliği kapsamında Amerika Birleşik Devletlerinin Chicago kentinde yer alan iki önemli üniversiteye daha işbirliği ziyaretinde bulundu.  

Ulusal ve uluslararası olmak üzere 20 binden fazla öğrencisi bulunan ve Amerika’daki Üniversiteler sıralamasında ilk beşte yer alan University of Illinois Urbana Champaign ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında bilim ve eğitim alanlarındaki işbirliği imkanları ele alındı.  Urbana Üniversitesi Rektör Yardımcısı Reitumetse O. Makobela tarafından karşılanan heyet, Avrupa Birliği Destek Programları Yöneticisi Şebnem Özkan, Illinois Uluslararası Programları Yönetim ve İşletme İcra Direktörü Julie Misa,  Uluslarası Öğrenci ve Öğretim Elemanı Servisi Müdürü Martin McFarlane’in de bulunduğu yemekli bir toplantıya katıldı.

Lisansüstü programlarla ilgili Enstitü Müdürü John Hart ile görüşülmesinin ardından Küresel Eğitim Merkezi Koordinatörü Matt Gadbury, ücretler ve programlar hakkında bilgi verirken, Teknopark’a karşılık gelen Research Park Müdürü Cynthia Faullin NHBV Üniversitesi heyetine bir sunum yaptı.

Yoğun geçen Urbana Üniversitesi programının ardından Governor State Universitesi’ne geçildi. Rektör Yardımcısı Colleen Sexton tarafından karşılanan heyet, kampüsün ve öğrenci yurtlarının tanıtıldığı gezinin ardından üniversitenin uluslararası programları konusunda çalışan yetkilileri ile görüştü.

Amerika Birleşik Devletlerindeki Üniversiteler ile işbirliği programının tamamlanmasının ardından, tekrar Türkiye Cumhuriyeti Chicago Başkonsolosluğunu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığındaki NHBV Üniversitesi heyeti,  bu çalışma gezisinin organizasyonu ve üniversite  ziyaretlerinde gösterdikleri yardım ve katkılarından dolayı konsolosluk çalışanlarına teşekkür  ederek tüm program boyunca heyetimize refakat eden Eğitim Ataşesi Prof. Dr.  İsmail Hakkı Mirici’ye ve konsolosluk çalışanlarına hediye takdiminde bulundu.