Üniversitemizden Yeni Uluslararası İşbirliği Protokolleri

03 Ekim 2017 3527
Üniversitemizden Yeni Uluslararası İşbirliği Protokolleri

Üniversitemiz ile Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College ve Kazakh State Women’s Teacher Training University arasında Akademik İşbirliği ve Mevlana Protokolü imzalandı.

Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu'nun katılımıyla Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde, uluslararası işbirliklerinin önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kültürel ve bilimsel alanda bilgi ve tecrübe paylaşımının aktif şekilde yapılması gerektiğini belirtti ve imzalanan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitemizin katıldığı Avrupa’nın en büyük eğitim fuarlarından biri olan EAIE 2017 Avrupa Yükseköğretim Konferans ve Fuarı’nda Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College ile yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan anlaşma kapsamında, iki üniversite arasında ortak akademik, kültürel ve bilimsel faaliyetler düzenlenebilmesinin yanı sıra Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilebilecek.

Yaklaşık olarak 60 yıllık bir geçmişe sahip olan Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College, Çin’in Jiangsu Eyaletinde bulunmaktadır. Üniversite hakkında detaylı bilgi için http://www.jsfsc.edu.cn web sayfası ziyaret edilebilir.

1945 yılında Kazakistan’ın Almatı şehinde kurulmuş olan Kazakh State Women’s  Teacher Training University ile imzalanan Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında iki üniversite arasında ortak akademik faaliyetler yürütülmesi planlanmaktadır. 

Kazakh State Women’s  Teacher Training University hakkında detaylı bilgi için http://kazmkpu.kz web sayfası ziyaret edilebilir.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından koordine edilen ulusal ve uluslararası değişim programları ile ikili işbirliği anlaşmaları hakkında detaylı bilgi için https://intoffice.nevsehir.edu.tr web sayfası ziyaret edilebilir.