Akademisyenlere Yönelik Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi Verildi

12 Ekim 2017 4377
Akademisyenlere Yönelik Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, akademisyenlere yönelik ‘Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi (PCM)’ eğitimi verildi.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Arş. Gör. Hayri Tanrıverdi tarafından üniversitemizin farklı bölümlerinde görev yapan akademisyenlere yönelik verilen eğitim başarıyla tamamlandı. Eğitim kapsamında;  "Proje Kavramı ve Tanımı, Projelerin Özellikleri Proje Döngüsü Yönetimi Tanımı, Proje Fikrinin Belirlenmesi, Proje Fikrinin Analizi, Mevcut Durum Analizi,  Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Belirleme, Faaliyet Planı, Faaliyet Planı ve Görev Dağılımının Kurgulanması, Mantıksal Çerçeve Matrisi, Mantıksal Çerçeve Tanımı ve Önemi, Mantıksal Çerçeve Matrisinin Kurgulanması,  Faaliyetler, Sonuçları ve Risk Analizi, Başarı Ölçütleri ve Doğrulama Kaynakları, Sürdürülebilirlik, Projelerde Sürdürülebilirliğin Önemi, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Politik Sürdürülebilirlik, Mali Sürdürülebilirlik, Proje Bütçesi Proje Bütçesinin Kurgulanması, Bütçe Formatının İncelenmesi, Bütçe Alt Kalemlerinin Oluşturulmasında Dikkat Edilecek Hususlar, Uygulamalı Proje Hazırlama" konusunda grupların bilgilendirilmesi ve bu konulara ilişkin grup çalışmalarının yapılması amaçlandı.

‘Ulusal ve Uluslararası Hibe Kurumları’nın tanıtılması konularının da ele alındığı eğitimin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe tarafından katılımcılara sertifika verildi.