Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Nevşehir’de

14 Ekim 2017 3423
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Nevşehir’de

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bir dizi etkinliklere katılmak üzere Nevşehir’e geldi.

54. Ulusal, 28 Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerine katılmak üzere Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, tören sonunda Hacı Bektaş-ı Veli Müzesini ziyaret etti.

Hacı Bektaş-ı Veli Müzesini gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Kurtulmuş’a, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri eşlik etti.

Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret eden Bakan Kurtulmuş daha sonra Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Sanat Galerisinde açılan ‘7. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Plastik Sanatlar Sergisi’ gezdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bağlı ve Resim Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik sergide yer alan eserler hakkında Bakan Kurtulmuş’a bilgi verdi.

Daha sonra Van’dan Nevşehir’e davet edilen şehit ve gazi aileleriyle yemekte bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, Nevşehir’den ayrıldı.