Üniversitemiz İran Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarında Tanıtıldı

25 Ekim 2017 3849
Üniversitemiz İran Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarında Tanıtıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 16-22 Ekim 2017 tarihleri arasında ISSA Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği tarafından Tahran’da düzenlenen ‘Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’nda tanıtıldı.  

Düzenlenen fuara Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu ve Teknoloji Transfer Ofisi Proje Fon Birimi Sorumlusu Arş. Gör. Kadriye Bayram katıldı.  

Fuarda, üniversitemizin eğitim olanakları, fiziki alt yapısı, bilimsel çalışmaları, hizmet ve destekleri hakkında öğrencilere, öğrenci velilerine ve Tahran’daki acentalara bilgi verildi. Ayrıca öğrencilere, sosyal ve kültürel faaliyetlerin bulunduğu rahat ve huzurlu bir ortamda uluslararası standartlarda eğitim alabilecekleri üniversitemiz lisans, yüksek lisans ve doktora programları tanıtıldı.  Üniversitemizin İngilizce ve Farsça tanıtım materyalleri gerek öğrenciler gerekse fuarın diğer katılımcıları tarafından oldukça beğeni topladı.

İkili İşbirliği Görüşmelerinde Bulunuldu

Fuarın yanı sıra uluslararasılaşma kapsamında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Tahran Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Cem Sevindik ile enstitü ve lise müdürleri ziyaret edilerek ikili işbirlikleri, öğrenci/akademisyen hareketlilik programları hakkında görüşmelerde bulunuldu.