Rektörümüz Bağlı ‘Modern Dünyada Müslüman Olmak’ Konulu Söyleşide Konuştu

30 Kasım 2017 3134
Rektörümüz Bağlı ‘Modern Dünyada Müslüman Olmak’ Konulu Söyleşide Konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Modern Dünyada Müslüman Olmak’ konulu söyleşide konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü tarafından İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, hayatın içinden örnekler vererek, “modern dünyada Müslüman olmak” temalı hususlara değindi. 

Konuşmasında “adalet” ve “bireysel güvenilirlik”  hususlarını vurgulayan Rektör Bağlı “Modern dünyada Müslüman olmak, düşünüldüğü gibi zor değildir.  Bizlerin üzerine düşen görev bu modern dünyada, İslam’ı kurallarıyla yaşamaktır. Müslümanlık devamlılık arz eder ve şartlar ne olursa olsun bizlerin, Müslüman olma ve Müslüman kalmamız gerekiyor.  Modern dünyada Müslüman olabilmenin temel şartı ise güvenilir ve adaletli birer bireyden olmaktan geçer. Güvenilir olmayan bireylerin adalet anlayışı da toplumun her kesiminde ve her alanında kendini hissettirir. Bizim sahip olduğumuz dinin temelinde de yine güvenilir olma ve adaletli olma kavramı ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.