Üniversitemizin ‘Uçak Bakım Onarım Projesi’ İlerliyor

10 Ocak 2018 4252
Üniversitemizin ‘Uçak Bakım Onarım Projesi’ İlerliyor

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitemizin yürüttüğü ‘Nevşehir Uçak Bakım Onarım Projesi’ kapsamında Nevşehir Kapadokya Havalimanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Üniversitemiz tarafından şehrin kalkınması için büyümeyi tetikleyici en avantajlı alan-sektör olarak görülen ‘Nevşehir Uçak Bakım Onarım Projesi’ kamu-özel sektör görüşmeleri ile ilerliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı bu kapsamda, Nevşehir Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Mehmet Hanifi Şanal’ı ziyaret etti.

Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Güneydoğu Havacılık İşletmesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, Üniversitemiz Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar ve  Öğretim Görevlisi Abdulkadir Binici’nin de yer aldığı ziyarette ‘Üniversite-Şehir’  ve ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliği kapsamında görüşmelerde bulunuldu.  Özellikle üniversitemizin ortaya koyduğu şehrin,  Türkiye’nin ve sonrasında Ortadoğu’nun  ‘Uçak Bakım Onarım’ üssü olmasını amaçlayan projenin detayları ele alındı.   

Havacılık sektörünün teknik konuları, işleyişi ve projenin ilerleyişi hakkında görüşmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve beraberindekiler daha sonra Havalimanı Başmüdürü Şanal nezaretinde havalimanı uçuş kontrol kulesine geçti.  Kulede incelemelerde bulunan Rektörümüz Bağlı, havacılık, uçuş standartları, kontrol mekanizması ve kulenin görevleri gibi birçok konularda bilgi aldı.