Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Eğitim Programı

16 Şubat 2018 4041
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Eğitim Programı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi Genel Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenen, RaoulWallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü (RWI) tarafından desteklenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Eğitim’  programı başladı.

Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Konferans salonunda başlayan eğitim programına; NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma Gökçen Çetin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, farklı üniversiteden akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Üniversitemiz NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman düzenlenen eğitimle toplumsal cinsiyet eşitliği algısını pekiştirmek, bu alandaki farkındalığını ve bilincini arttırmak ve özellikle kurum içi ve dışında bu yönde verilecek eğitimlere katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İki gün sürecek olan eğitim programında katılımcılar, alanında uzman görevliler tarafından; ‘Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik’, ‘Toplumsal Cinsiyet Hukuk İlişkisi’, ‘Toplumsal Cinsiyet Şiddet İlişkisi’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hareketi: Dünyada ve Türkiye’de Kadın Hareketinin Tarihsel Gelişim Süreci’, ‘Toplumsal Cinsiyet, Emek/Çalışma Yaşamı İlişkisi’, ‘Toplumsal Cinsiyet Edebiyat, Sanat İlişkisi’ ve ‘Cinsel Taciz Atölyesi’ konularında bilgilendirilecek.