Turizm ve Tanıtım Odaklı İstişare Toplantısı Yapıldı

07 Mart 2018 3233
Turizm ve Tanıtım Odaklı İstişare Toplantısı Yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Valiliği tarafından bölge turizminin çeşitlendirerek sürdürülebilir bir turizm destinasyonunun oluşturulmasına yönelik düzenlenen turizm ve tanıtım odaklı istişare toplantısına katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapılan toplantıya; Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdür Vekili Hatice Temur, Üniversitemiz Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ve üniversitemiz akademisyenleri katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, turizm ve tanıtım alanlarında neler yapılabileceğine yönelik kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere bölge turizmcileri ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Aktaş, bu kapsamda bölge turizminde alternatif turizm alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, bölgenin kültürel yönü başta olmak üzere sahip olduğu değerlerin daha fazla ön plana çıkarılması için katkıda bulunabileceklerini belirtti. Bağlı bu anlamda bölgenin sahip olduğu kültürel ve inanç turizmine alternatif olarak yöresel yemek çeşitleri ile mimari özelliklerinin de tanıtımın sağlanarak markalaşması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca akademisyenler tarafından bölgede turizme katma değer katacak film festivallerinin yapılması, Hititlerden günümüze yemek kültürünün kitaplaştırılması ve Kapadokya bölgesinin envanterinin çıkarılmasına yönelik katılımcılara brifing verildi.