Rektörümüz Bağlı’dan Makedonya Ankara Büyükelçisi Mucunski’ye Ziyaret

16 Mart 2018 3044
Rektörümüz Bağlı’dan Makedonya Ankara Büyükelçisi Mucunski’ye Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski’yi ziyaret etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ile birlikte Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski’yi büyükelçilik makamında ziyaret etti.

Rektörümüz Bağlı Büyükelçi Mucunski’yi ziyaretlerinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak ortak kültürel değerlere sahip  Makedonya ile  kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda ileriye dönük işbirliği imkanları konusunda fikir alışverişinde bulundu. Rektörümüz ayrıca bölgemiz ve üniversitemiz hakkında Büyükelçi Mucunski’ye bilgi vererek kendilerini şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüz ve beraberindekilere teşekkür eden Büyükelçi Mucunski ise, Türkiye ile ikili ilişkilerin her alanda olduğu gibi eğitim-öğretimde de karşılıklı geliştirilmesi arzusu içerisinde olduklarını belirtti. Mucunski ayrıca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine olan hayranlığını dile getirdi.

Büyükelçi Mucunski ziyaret sonunda Rektörümüz Bağlı’ya günün anısına plaket takdiminde bulundu.