SBE’nin Kuruluşunun 10. Yılı Nedeniyle Panel Düzenlendi

19 Nisan 2018 4372
SBE’nin Kuruluşunun 10. Yılı Nedeniyle Panel Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle “Sosyal Bilimlerin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu panel düzenledi.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Üniversite tanıtım videosu izlenmesinin ardından panelin açılış konuşmalarını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Vedat Aktepe ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı yaptı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğünün Semah Ekibinin töreninden sonra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel’in moderatörlüğünü yaptığı panele geçildi. ‘Sosyal Bilimlerin Dünü, Bugünü, Yarını’ panelinde Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Muğla Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Çelebi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelde Prof. Dr. Ertan Özensel, Türkiye’de farklılıklar sorunu ve birlikte yaşama arayışı üzerinde konuşurken, Prof. Dr. Mehmet Karakaş Sosyal Bilimlerde Konjonktürel Yönelimler üzerine, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Sosyal Bilimlerde Oryantalizm ve Uzmanlık Sorunu, Prof. Dr. Nilgün Çelebi ise Dünden Bugüne Sosyoloji başlığını taşıyan konuşmasında “bilim” olarak sosyal bilimlerin durumu konularını ele aldılar.

Konuşmaların ardından panelistler, akademisyenler ve öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.

Panel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Vedat Aktepe’nin panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsünün kuruluşunun 10. yılı anısına plaket takdimiyle son buldu.