Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir’de

08 Haziran 2018 5324
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi bugün Nevşehir’de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, konuşmasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi başta olmak üzere Nevşehir’e kazandırılan ve yapılacak olan hizmetlere değindi.

Mitingi için helikopter ile Nevşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri karşılandı.

Cuma namazını Kurşunlu Camiinde vatandaşlar ile birlikte kılan ve 3 yıllık bir hasretin ardından Nevşehir’de halkla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdoğan, 16 yılda Nevşehir’e kazandırılan hizmetlere değindi.

Erdoğan, “Hükümetimiz döneminde sadece Nevşehir’e 16 senede 7,2 katrilyon liralık yatırım yaptık. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini biz açtık ve öğrencilerimiz için Nevşehir’in farklı merkezlerinde 6056 kişilik yurt açtık. 1646 yeni derslik, sağlıkta 9’u hastane olmak üzere 21 sağlık tesisini Nevşehir’e kazandırdık. 9252 konutu TOKİ vasıtasıyla faaliyete geçirdik. Bizden önce 87 km bölünmüş yol vardı, biz bunu 280 km’ye çıkardık ve Nevşehir’e 7 yol projesinin yapımı da devam etmekte.

Kapadokya’yı yılda 2 milyon 200 bin turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm bölgesine haline getirdik. Nevşehir’de çiftçimize 1 katrilyon destek verdik ve Nevşehir’e teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. Bütün bunu sizlerle hep beraber yaptık. Türkiye’yi Avrupa’nın 6’ıncı, dünyanın en büyük 17’inci ekonomisi haline getirdik. Şimdi daha fazlasını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan konuşmalarının ardından helikopter ile Kayseri’ye hareket etti.