15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü

16 Temmuz 2018 3615
15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından ortaklaşa “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” düzenlendi.

FETÖ Terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin 2. yıldönümü dolayısıyla  “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü”  adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

7’den 70’e Halk “Milli Birlik Yürüyüşü”ne Akın Etti

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi.  Borsa Kavşağı’ndan başlayan ve Diriliş Meydanına kadar süren “Milli Birlik Yürüyüşü”ne;  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin,  AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, NEVÜ akademik ve idari personeli, 7’den 70’e binlerce vatandaşımız ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı. 

15 Temmuz’da Olduğu Gibi Meydanlar Boş Bırakılmadı

 Binlerce katılımcının 15 Temmuz ruhunu, gururunu ve heyecanını bir kez daha yaşadığı “Milli Birlik Yürüyüşü”  tören alanı olan Diriliş Meydanı’na kadar devam etti. Buradaki etkinlik, protokol mensuplarının alanda yerlerini almasının ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün kahramanlık marşlarını büyük bir coşku içerisinde seslendirmesiyle başladı.

Binler Tek Yürek, Tek Ses Oldu

İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti,  Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile Nevşehir Valisi İlhami Aktaş birer konuşma yaptığı  “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Diriliş Meydanı’nı ellerinde Türk Bayrakları ile dolduran binler tek yürek, tek ses oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Hitap Etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü buluşması için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü konuşması platformdaki ekrandan canlı olarak yayınlandı. 

Nevşehirli Sanatçı Kürşat’tan “15 Temmuz Destanı Marşı”

Hain darbe girişiminin 2. Yıldönümü düzenlenen etkinlik kapsamında Nevşehirli ünlü sanatçı Kürşat, sahne aldı.

Konserine söz ve müziği kendisine ait olan “15 Temmuz Destanı Marşı”nı söyleyerek başlayan sanatçı Kürşat, ardından seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile Diriliş Meydanı’nı hınca hınç dolduran katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser sonunda, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, sanatçı Kürşat’ı tebrik ederek, kendisine çiçek ve hediye takdiminde bulundular. 

Demokrasi Nöbeti ve Tüm Camilerden Sela

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk tarafından edilen dua ile devam  “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü”, Diriliş Meydanını dolduran vatandaşların 15 Temmuz 2016 olduğu gibi meydanları boş bırakmayarak günlerce devam eden “Demokrasi Nöbeti” aratmayacak bekleyişi ile devam etti.

Ayrıca hain darbe girişiminin 2. Yıldönümünde bir kez daha bütün camilerden aynı anda 15 Temmuz’un ruhu ve selameti için sela verildi.