Rektörümüzün ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ Mesajı

24 Temmuz 2018 2653
Rektörümüzün ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ Mesajı

Tarihsel süreç içerisinde ortaya çıkan sosyolojik gelişmelerle birlikte toplumsal yaşam; yüz yüze iletişimi mümkün kılan küçük topluluklardan daha büyük nüfuslu geniş toplum modellerine dönüşmüştür. Bu geniş toplum modellerinde iletişim sistemleri de değişmiş, toplumsal iletişimin gerçekleşmesi için gelişmiş araçlar kullanan profesyonel kişi ve kurumlar ortaya çıkmıştır. 

Günümüz toplumlarında basın kuruluşları ve gazeteciler toplumsal iletişimin gerçekleşmesi için profesyonel olarak çalışan kişi ve kurumlardır. Toplumların gelişimlerinde  ‘doğru bilgi ve iletişim’in ne kadar önemli olduğu göz önüne alındığında basın ve gazetecilik mesleğinin de önemi ortaya çıkar.   

Böylesine önemli bir konumda görev yapan, ülkede ve dünyada olup biten gelişmeler hakkında bilgi edinmemizi sağlayan basın kuruluşları ve gazeteciler bu sürecin en önemli aktörleridir. 

Bu düşüncelerle; mesleğini büyük fedakarlıklarla icra eden tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor; başarılı çalışmalar diliyorum.  

                                                                                    Prof. Dr. Mazhar Bağlı         
                                                                                                Rektör