Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimiz için Önemli Tarihler ve Bilgilendirmeler

04 Eylül 2018 7588
Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimiz için Önemli Tarihler ve Bilgilendirmeler

Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimiz için

Önemli Tarihler ve Bilgilendirmeler

 

  • 3 – 14 Eylül 2018 - Daha önce başarılı olunan dersler için muafiyet talepleri.

    Daha önce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde veya başka bir yükseköğretim kurumunda alınan ve başarılan ders/derslerin müfredatta bulunan ders/derslere saydırılması için 3-14 Eylül tarihlerinde ilgili fakülte/yüksekokula dilekçe, ders içerikleri ve not belgesi ile şahsen başvurulması gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • 12 Eylül 2018 – İsteğe bağlı hazırlık sınıfı tercihini değiştirmek için son gün.
  • 17 – 23 Eylül 2018 – Güz Yarıyılı Ders Kayıtları.

    Yukarıdaki tarihte ubs.nevsehir.edu.tr adresinden öğrenci no ve şifre ile giriş yaparak ders kaydının yapılması gerekmektedir. Hangi dersleri seçeceğinizle ilgili sorularınız varsa danışman hocanızla görüşebilirsiniz. Şifreniz ön tanımlı olarak TC Kimlik Numaranızdır. Ders kaydı yapmayan öğrenciler derslere devam edemez, öğrencilik haklarından YARARLANAMAZLAR.
  • 17 Eylül 2018 – Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı – Birinci Aşama.

    Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulanan İngilizce Öğretmenliği ve Almanca Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin Hazırlık sınıfından muafiyet için gireceği sınavın 1. Aşaması.
  • 19 Eylül 2018 – Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı – İkinci Aşama.

    Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulanan İngilizce Öğretmenliği ve Almanca Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin Hazırlık sınıfından muafiyet için gireceği sınavın 2. Aşaması.
  • 24 Eylül 2018 – Güz Yarıyılı Derslerinin Başlangıcı.
  • 24 Eylül 2018 – Zorunlu Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Sınavı.

    Yeni kayıt yaptıran Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencilerinin gireceği yabancı dil seviye belirleme sınavı. (İsteğe bağlı hazırlık sınıfı öğrencileri seviye belirleme sınavına girmeyeceklerdir.)
  • 25 Eylül 2018 – Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı.

    Yeni Kayıt yaptıran tüm öğrencilerin eğitim planlarındaki Zorunlu ders olan Yabancı Dil- 1 ve Yabancı Dil 2 derslerinden muaf olmak için girebilecekleri sınavdır. Bu sınava girecek olan öğrencilerin fakülte/yüksekokullarına başvurmaları gerekmektedir.