NEVÜ Öğrencileri “Benim Kalbim, Senin Kalbin” Sloganıyla Pedal Çevirdi

04 Ekim 2018 3461
NEVÜ Öğrencileri “Benim Kalbim, Senin Kalbin” Sloganıyla Pedal Çevirdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri,  Dünya Kalp Günü’nde “Benim Kalbim Senin Kalbin” sloganıyla pedal çevirdi.

Bisikletliler Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Dünya Kalp Günü dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi. Nevşehir merkez  ve ilçelerden  her yaşta bisiklet severlerin farkındalık yaratmak için bir araya geldiği etkinliğe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri de bisikletleriyle eşlik etti. 

Bisiklet sürmenin  sağlık için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Bisikletliler Derneği Nevşehir Temsilcisi Cihan Cambaz, “Bisiklet toplumumuzda  genelde çocuklara zaman geçirmeleri için alınan bir oyuncak olarak görülüyor. Ancak bu yanlış bir düşünce olup, toplumun her kesimine ve bütün yaş grubuna hitap ettiği bir gerçektir. Bizler de bugün Dünya Kalp Günü dolayısıyla bisiklet sürmenin başta kalp olmak üzere sağlık açısından önemine bir kez daha dikkat çekmek için ‘Bisikletini Al Gel, Benim Kalbim, Senin Kalbin’ sloganı adı altında bir araya geldik” dedi.

Katılımcılar daha sonra etkinliğe destek veren Forum Kapadokya AVM önünden başlayarak  Arabica Cafe önüne kadar ‘sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için’ hep birlikte pedal çevirdi.