Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler için Verilen Ek Sınav Hakkı

12 Ekim 2018 2618
Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler için Verilen Ek Sınav Hakkı

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler için Verilen Ek Sınav Hakkı

6569 Sayılı Kanun ile 2547 sayılı kanunda yapılan değişiklikle öğrenciler, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Azami süre sonunda başarısız olan öğrencilere 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddenin (c) bendi kapsamında verilecek ek süre sınavlarıyla ilgili olarak; “Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir” hükmü gereğince öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir.

Ön Lisans ve Lİsans Yönetmeliğinin 5. maddesinin 3. fıkrası kapsamında olan (Azami öğrenim süresi sonunda kayıt olduğu programda mezuniyet için alınması zorunlu olduğu halde hiç almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği için genel sınav hakkı elde edemediği ders sayısı altı ve daha fazla olan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Staj dersleri bu sayının hesaplanmasına katılmaz.) öğrenciler Ek Sınav hakkından faydalanamaz ve üniversite ile ilişiği kesilir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğinin 5. maddesinin ilgili fıkraları gereğince, azami öğrenim süresini dolduran ve şartları sağlayan öğrenciler "Birinci Ek Sınav" ve "İkinci Ek Sınav" hakkından faydalanabilirler. Yönetmelik için tıklayınız.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı ve Süreler ile İlgili Usul ve Esaslar ulaşmak için tıklayınız.

Bu sınavlara girmeyen ya da bu sınavlar sonucunda başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği derslerin toplam sayısını en fazla 5’e indiremeyen öğrencilerin ilgili kanun hükümleri gereğince üniversite ile ilişikleri kesilecektir.

Birinci Ek Sınav'da başarılı olunan dersler için İkinci Ek Sınava girilmeyecektir. Birinci Ek Sınavda başarılı olunamayan veya Birinci Ek Sınavda girilmeyen dersler için İkinci Ek Sınava girilebilir.


İlgili yönetmelik maddesi gereği "Birinci Ek Sınav" ve "İkinci Ek Sınav" hakkından faydalanabilecek öğrenci ve gireceği sınavların listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Listedeki yanlışlıklar ve durumuyla ilgili düzeltme yapılmasını isteyen öğrencilerin müdürlük ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin Birinci ve İkinci Ek Sınavları Listesi

Ek sınav hakkı olan ve bu sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler sınavların başlayacağı tarihten 3 iş günü öncesine kadar sınava girmek istediği dersleri yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile bildirmek ve başvurmak zorundadır. 

İlgili dilekçe örneği için tıklayınız.

Birinci Ek Sınavlar için en geç 24 Ekim 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar müdürlüğe dilekçe verilmelidir.

İkinci Ek Sınavlar için en geç 01 Kasım 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar müdürlüğe dilekçe verilmelidir.

Dilekçeleri fax yolu ile gönderenler, sınava geldiklerinde dilekçelerin asıllarını mutlaka müdürlüğe teslim etmelidirler. 

Ek Sınav Tarihleri:

Birinci Ek Sınavlar : 30 Ekim – 03 Kasım 2018

 İkinci Ek Sınavlar  : 06 Kasım – 10 Kasım 2018



BİRİNCİ EK SINAV PROGRAMI

Bilgisayar Programcılığı (N.Ö./İ.Ö.)

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (N.Ö./İ.Ö)

Elektronik Teknolojisi

Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı (N.Ö./İ.Ö)

Mekatronik Programı

Grafik Tasarımı Programı

İKİNCİ EK SINAV PROGRAMI

Bilgisayar Programcılığı (N.Ö./İ.Ö)

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (N.Ö./İ.Ö)

Elektronik Teknolojisi

Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım ProgramI (N.Ö./İ.Ö)

Mekatronik Programı

Grafik Tasarımı Programı