NEVÜ’de “Akıllı Şehircilik’te Coğrafi Bilgi Sistemleri”

17 Ekim 2018 3741
NEVÜ’de “Akıllı Şehircilik’te Coğrafi Bilgi Sistemleri”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü, Gezi ve Oryantiring Kulübü ile Başarsoft’un katkılarıyla “Akıllı Şehircilik’te Coğrafi Bilgi Sistemleri” konulu etkinlik düzenlendi.  

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Mustafa Hayri Efendi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Güngör,  akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Başarsoft Kıdemli Eğitim ve Teknik Destek Uzmanı Fatih Sucu ve Eğitim ve Teknoloji Destek Uzman Yardımcısı Hacı Mehmet Elmacı “Akıllı Şehircilik’te Coğrafi Bilgi Sistemleri” başlığı adı altında; akıllı ulaşım, nesnelerin iletişimi, raylı sistem hatları yönetimi projesi, akıllı şehir, elektrik dağıtım bilgi sistemi, su ve kanalizasyon dağıtımı, doğalgaz dağıtım bilgi sistemi, telekomünikasyon şirketleri bilgi sistemi, afet yönetim ve karar destek sistemi, saha-iş gücü uygulaması, sağlıkta harita ve adres altyapı projesi, fiber optik yönetim sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kapsamında görme engelliler için dünyanın ilk görme engelli navigasyonu, satış-pazarlama ve üretim konularında katılımcılara bilgi verdiler.

Ayrıca Akıllı Kent ya da Akıllı Şehir konusundaki çok farklı tanımlamalar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan farklı uygulamalar, Akıllı Şehirler ve Uygulama Örnekleri, Akıllı Şehirlere Dönüşüm Yolunda Türkiye, Akıllı Şehirler ve Dünya Şehirlerinin Geleceği konuları hakkındaki projeler katılımcılara aktarıldı.