Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Verilen Ek Sınav Hakkı

19 Ekim 2018 2287
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Verilen Ek Sınav Hakkı

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE

VERİLEN EK SINAV HAKKI İLE İLGİLİ DUYURU

6569 Sayılı Kanun ile 2547 sayılı kanunda yapılan değişiklik ve Üniversitemiz Senatosu’nun 20.09.2018 tarih ve 2018.15.144 sayılı kararı ile kabul edilen “Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav ve Süreler İle İlgili Usul ve Esaslar” çerçevesinde:

1. 2014-2015 Eğitim – Öğretim Güz yarılı ve daha öncesinde kayıtlı bulunan öğrencilerimize;

-  Hiç almadıkları ve devamsızlık sebebiyle başarısız oldukları en fazla 5 dersi olan öğrencilere devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün derslerden, iki ek sınav hakkı verilmiştir.

2. a) Birinci Sınav: 05 Kasım 2018 - 09 Kasım 2018 tarihleri arasında,

    b) İkinci Sınav: 12 Kasım 2018 - 16 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

3. Sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler sınavların başlayacağı tarihten 3 iş günü öncesine kadar sınava girmek istediği dersleri gösterir dilekçe ile okulumuza başvurmak zorundadır.

4. Başvuru, aşağıdaki dilekçenin iki nüsha doldurulup bir nüshasının program danışmanına elden teslim edilmesi şeklinde yapılacaktır.  Onaylı bir sureti de öğrenciye verilecektir.

5. Elden teslim imkânı bulamayan öğrenciler, doldukları dilekçeyi son başvuru tarihine kadar taahhütlü posta/kargo yoluyla da gönderebilirler. Başvuru dilekçesini faks ile ulaştıran öğrencilerimizin haklarını kullanabilmeleri için, girecekleri ilk sınavdan önce ıslak imzalı dilekçeyi program danışmanlarına teslim etmeleri gerekir.

6. Bu sınavlara girmeyen veya sınavlar sonucunda başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam  şartını yerine getirmediği derslerin toplam sayısını en fazla 5’e indiremeyen öğrencilerin  üniversite ile ilişikleri kesilecektir.

7. 2014-2015 Eğitim - Öğretim Güz yarılı ve daha öncesinde kayıtlı bulunan öğrencilerimizden bir yıl kayıt donduran ve veya hazırlık sınıfı okuduğu için azami süreyi aşmayanlar dışında, hiç almadığı veya devam şartını yerine getiremediği ders sayısı 5’den fazla olan öğrencilerin kayıtları silindiğinden ek sınav hakkı bulunmamaktadır.

*2547 Sayılı Kanuna buradan ulaşabilirsiniz.

*Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı ve Süreler ile İlgili Usul ve Esaslar'a buradan ulaşabilirsiniz.

*Azami öğrenim süresi sonu ek sınav başvuru dilekçesi için tıklayınız.