YÖKAK Takımı NEVÜ Dış Paydaşlarıyla Bir Araya Geldi

12 Aralık 2018 3065
YÖKAK Takımı NEVÜ Dış Paydaşlarıyla Bir Araya Geldi

Dış değerlendirme süreci kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bulunan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) dış değerlendirme takımı, NEVÜ dış paydaşlarıyla bir araya geldi.

NEVÜ Senato Salonunda; İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü ve Başbakan Eski Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren başkanlığında ve Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, İzmir Demokrasi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Aslı Güneş, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Keskin, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Sekreteri Elife Yazıcı’dan oluşan YÖKAK dış değerlendirme takımının yer aldığı toplantıya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye  Başkanı Atilla Seçen, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Belediye Başkanları,  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan ve  temsilcileri, sanayiciler ile turizmciler katıldı.

NEVÜ ile ildeki kurum ve kuruluşların ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda, ildeki kurumlar ile NEVÜ arasında giderek artan bir etkileşiminin olduğu ve üniversitenin birçok alanda ildeki çalışmalara öncülük ettiği tespiti yapıldı.

Ayrıca NEVÜ Turizm Fakültesinden mezun olup halihazırda turizm sektöründe çalışanların da söz aldığı toplantıda NEVÜ’nün, şehir ve bölgenin gelişimine katkı sağlayan öncü kurumlardan olduğu vurgulandı.